Son Konular

Amiodaron hangi grup ilac?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Amiodaron hangi grup ilaç?

Amiodarone ilaç etkileşimleri. Tanım: Amiodaron yaşamı tehdit eden ventriküler aritmileirn tedavisinde kullanılan sınıf III grubuna dahil antiaritmik bir ilaçtır. Amiodaron oral ve intravenöz yoldan verilir.

Aritmi tedavisinde kullanılan ilaçlar nelerdir?

Ritim bozukluğunda kullanılan ilaçlar (antiaritmik ilaçlar)
- Disopramid.
- Propafenon (Rytmonorm)
- Amiodaron (Cordarone, Cordalin, Amidovin)
- Sotalol (Darob)
- Kinidin.
- Meksiletin.
- Lidokain (Aritmal, Jetmonal) vb.

Beloc nabzı düşürür mü?

Beloc, kalp atım hızını (nabızı) yavaşlatmaya yarayan beta blokerler grubundan reçeteli bir ilaçtır. Etken maddesi metoprolol, epinefrin gibi vücuttaki bazı doğal kimyasalların kalp ve kan damarları üzerindeki etkisini engeller. Böylece kalp atış hızını, kan basıncını ve kalp üzerindeki zorlamayı azaltır.

Ivabradin hangi grup ilaç?

Ivabradin hangi grup ilaç?
Antianjinal ilaç tedavisi β-blokörler, kalsiyum kanalını bloke edici ajanlar ve nitrovazodilatörlerden oluşur. Araştırması yapılan yeni grup ilaçlar, yağ asidi oksidasyon inhibitörleri (örneğin trimetazidin, ranolazin) ve selektif sinüs düğümü inhibitörleridir (örneğin ivabradin).

Amiodaron nedir ne işe yarar?

Amiodaron nedir ne işe yarar?
Amiodaron ciddi ventriküler ve paroksismal supraventriküler ta- şikardilerin acil ve uzun dönem tedavilerinde kullanılan oldukça etkili sınıf III antiaritmik bir ilaçtır. Amiodaronun yan etkileri ara- sında pulmoner toksisite, hepatotoksisite, aritminin alevlenmesi ve tiroid fonksiyon bozuklukları yer almaktadır.

Kalp ritim bozukluğunu ne düzeltir?

Aritmi, ilaç tedavisi ve girişimsel tedavi ile kontrol altına alınabilir. İlaç tedavisi ile başarılı olunamayan vakalarda "radyofrekans ablasyonu" denilen, hastanın bacak toplardamarından ya da bazen bacak atar damarından yapılan girişimsel bir uygulama ile ritim bozukluğu tedavi edilmektedir.

Amiodaron, antiaritmik ilaçlar olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir. Amiodaron, yaşamı tehdit eden ventriküler aritmilerin tedavisinde kullanılan sınıf III antiaritmik bir ilaçtır. Antiarritmik ilaçlar, kalp ritim bozukluklarını tedavi etmek için kullanılan ilaçlardır.

Diğer aritmi tedavisinde kullanılan ilaçlar arasında Disopramid, Propafenon (Rytmonorm), Sotalol (Darob), Kinidin, Meksiletin, Lidokain gibi ilaçlar bulunmaktadır.

Beloc ise kalp atım hızını yavaşlatan bir beta bloker ilacıdır. Metoprolol etken maddesine sahip olan Beloc, kalp atış hızını azaltarak kan basıncını düşürmeye ve kalp üzerindeki yükü azaltmaya yardımcı olur.

Ivabradin ise antianjinal ilaç tedavisi kapsamında kullanılan bir ilaçtır. Bu ilaç, yeni grup ilaçlar arasında yer almakta olup selektif sinüs düğümü inhibitörlerindendir ve kalp atış hızını düşürerek etki gösterir.

Amiodaron ise ciddi ventriküler ve paroksismal supraventriküler taşikardilerin tedavisinde kullanılan etkili bir antiaritmik ilaçtır. Ancak kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı yan etkileri bulunmaktadır. Pulmoner toksisite, hepatotoksisite, aritminin alevlenmesi ve tiroid fonksiyon bozuklukları gibi yan etkilere neden olabilir.

Kalp ritim bozukluklarının tedavisinde ilaçlar, girişimsel tedaviler ve cerrahi müdahaleler gibi çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. İlaç tedavisi ile başarılı olunamayan vakalarda radyofrekans ablasyonu gibi girişimsel uygulamalar da tercih edilebilmektedir. Bu tedaviler sayesinde kalp ritim bozuklukları kontrol altına alınabilir ve düzeltilebilir.

Gronland nerededir?

Gametler hangi bolunme ile olusur?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt