- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Ambalajın önemi nedir?
Ambalaj kısaca içindeki ürünün koruyucusudur. Ürünü, çarpma, ıslanma, zedelenme gibi fiziksel etkilerden korur. Ambalaj ürünün tüketiciye en ekonomik yolla ulaşmasını sağlar, depolama kolaylığı yaratır. Önemli bir görevi de taşıdığı bilgilerle tüketiciye seçim ve kullanım kolaylığı sağlamasıdır.
2 gıda ambalaj tasarımında ne gibi faktörler önemlidir?
Ambalaj tüketicinin dikkatini çekecek nitelikte olmalı, ilgi uyandırmalı, ürünün özellikleri ile ilgili olarak tüketicilere bilgi vermeli, tüketici güvenini sağlamalı ve tüketici zihninde ürünle ilgili olarak olumlu bir izlenim bırakmalıdır.
Ambalajların üzerinde neden işaretler yer alır?
Ambalaj atıklarının geri toplanması, yeniden kullanılması, geri kazanımının kolaylaştırılması ve tüketicinin bilgilendirilmesi amacıyla ambalajlar üretimleri sırasında işaretlenir. İşaretleme gönüllülük esasına dayanır.
Etiketlerin üzerinde bulunan N harfi hangi tehlikeyi gösterir?
Çevresel Tehlike İşaretleri ve Etiketleme Çevre için tehlike arz eden maddeler ve/veya müstahzarlar "Çevre için tehlikeli" olarak sınıflandırılırlar. Bu tür tehlikeler tehlike işareti N ile gösterilmektedir.
Etikete bakarak neler öğrenebiliriz?
Bir ürünü alıp incelediğinizde etiket kısmından birçok bilgiyi öğrenebilirsiniz. Üretim yeri, üretim izni, içindekiler, son kullanma tarihi, parti numarası, orijin ülke, muhafaza şartları, üretici firma bilgileri, net miktarı, alerjen uyarıları, vb. bilgiler yer alır.
Etiketin fonksiyonları nelerdir?
2.3. Etiketin İşlevleri · Ürün veya markayı tanıtır. · Ürünün derecelendirilmesine yardımcı olur. · Haksız rekabete karşı satıcıyı korur. uygulanışını kolaylaştırır.
Ambalaj nedir özellikleri nelerdir?
Ambalaj, ürünlerin bir arada tutulmalarını sağlayarak, taşıma, depolama, dağıtım, tanıtım ve pazarlama işlemlerini kolaylaştıran, metal, kâğıt, karton, cam, plastik v.b. malzemelerden yapılmış ürünlerdir. Kısaca ambalaj, içindeki ürünün koruyucusudur. Ürünü, çarpma, ıslanma, zedelenme gibi fiziksel etkilerden korur.