- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Alt ağ maskesini nasıl öğrenirim?
Windows 10'da Başlat> Ayarlar> Denetim Masası> Ağ ve İnternet> Ağ ve Paylaşım Merkezi> Adaptör ayarlarını değiştir'i tıklayın. Açılan ağ bağlantıları listesinde, ISS'nize (kablosuz veya yerel alan ağı) bağlanmak için kullandığınız bağlantıyı seçin. Bağlantıyı sağ tıklayın ve açılır listeden 'Durum'u tıklayın.
Alt ağ maskesi ne işe yarar?
Alt ağ maskesi, bir IP adresinin hangi ağda olduğunun belirlenmesi için kullanılan bir yapıdır. Bir bilgisayarın başka bir bilgisayar ile doğrudan iletişime geçmesinin şartı aynı ağ üzerinde olmalarıdır.
Alt ağ önek uzunluğu nasıl bulunur?
Alt ağ önek uzunluğu nasıl bulunur?
Bu nedenle, önek uzunluğu, alt ağ maskesindeki 1 olan bit sayısıdır. Bir önek uzunluğu kullanarak bir IPv4 adresini temsil ederken, IPv4 adresi ve ardından boşluk olmadan önek uzunluğu yazılır. Örneğin, 192.168.10.10 255.255.255.0 ifadesinin yerine 192.168.10.10/24 yazılır.
Ağ önek uzunluğu ne demek?
Ağ önek uzunluğu ne demek?
Not: Bir ağ adresi, önek veya ağ öneki olarak da adlandırılır. Bu nedenle, önek uzunluğu, alt ağ maskesindeki 1 olan bit sayısıdır. Bir önek uzunluğu kullanarak bir IPv4 adresini temsil ederken, IPv4 adresi ve ardından boşluk olmadan önek uzunluğu yazılır.
Hangi ağ bağdaştırıcısını kullanıyorum?
Denetim Masası'na gidin (görev çubuğundaki Ara simgesini kullanarak Denetim Masası'nı arayın ve seçin). Sistem öğesini seçin. Aygıt Yöneticisi'ni tıklayın. Ağ bağdaştırıcılarını genişletin ve aygıt adını arayın.
Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor ne demek?
Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası alıyorsanız bilgisayarınız modem ip adresine erişemiyor demektir. Standart bir ev kullanıcısı için varsayılan ağ geçidi ADSL modemin local ip adresidir. Bu genelde 192.168.1.1 gibi bir ip adresidir.
Subnet mask ne işe yarar?
Subnet mask ne işe yarar?
Subnet Mask, IP Adreslerinin hangi Network'te bulunduklarını; bu IP adreslerinin bulundukları Network (ağ) içinde kaç cihaza atanabileceğini, yani başka bir ifade ile, aynı Network içinde bulunan kaç tane cihazın haberleşme içinde olacağını belirleyen unsurdur.
Alt ağ önek uzunluğu ne olmalı?
Alt ağ önek uzunluğu ne olmalı?
IPv4 protokol, biz kullanıyoruz "Alt ağ önek uzunluğu" 24 (ağ maskesindeki 1 bit sayısı), yani alt ağ maskesi 255.255.255.0'dır.