Son Konular

Alp Mercan'ın Adı Yenilikçi Sınıfta Yaşatılacak

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
kartalkaya-daki-yanginda-olen-muhendisin-adi-18768678_amp.jpg

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de meydana gelen yangında hayatını kaybeden makine mühendisi Alp Mercan'ın adı, Çanakkale'deki Gazi Ortaokulu'nda özel bir sınıfa verildi. Mercan'ın anısına düzenlenen törende öğrenciler duygusal bir gösteri sergiledi.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, yaptığı konuşmada Mercan'ın mühendislik alanındaki başarısından ve olay sırasındaki cesaretinden bahsetti. Toraman, "Alp Mercan'ın fedakarlığı ve özverisi her zaman hatırlanacaktır. Bu sınıfta eğitim gören öğrenciler, Alp'in izinden giderek hem bilgi hem de insani değerler açısından kendilerini geliştirecekler." şeklinde konuştu.

Mercan'ın annesi Ceyhan Mercan da oğlunun isminin okuldaki bir sınıfta yaşatılmasının acılarını hafifleteceğini belirtti. "Alp'in adı burada yaşayacak ve öğrencilerimize ilham olmaya devam edecek. Onun hatırası, umut ve inançla geleceğe yol gösterecektir." diyen Mercan, duygusal anlar yaşadı.

Törenin ardından Vali Toraman, İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta ve Ceyhan Mercan, öğrencilere karne dağıtarak başarılı bir eğitim dönemi dilediler.

Aynı zamanda, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde Bolu'da toplam 82 bin 660 öğrenci karne alırken, bu sayının her geçen yıl arttığı belirtildi.

Alp Mercan, özel bir şirkette mühendis olarak çalışırken, yakın arkadaşı Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Yiğit Gençbay ile birlikte Grand Kartal Otel'e kayak tatili için gitmişti. Ancak, 21 Ocak sabahı çıkan yangında hayatlarını kaybetmişlerdi. İki arkadaş, yangından kurtulanları kurtarmaya çalışırken maalesef alevler arasında can vermişlerdi.

Ankara'da düzenlenen cenaze töreninin ardından Alp Mercan ve Yiğit Gençbay, birlikte sonsuzluğa uğurlanmışlardı. Bu trajik olay, sevenlerini derin bir üzüntüye boğmuştu.

İstanbul'da Suç Örgütlerine Yönelik Operasyonda 38 Tutuklama

İran halkı, İsrail'e daha sert karşılık verilmesini istiyor

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt