Son Konular

Almanyada kimler sosyal yardim alabilir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Almanyada kimler sosyal yardım alabilir?

Işsizlik parası II'yi çalışabilen durumda olan, 15. ve 65.-67. yaş arasında olan, Federal Almanya Cumhuriyetin'de mutat ikametgahı bulunan ve yardıma muhtaç tüm kişiler talep edebilir. Aynı suretle yakınlarının da, eğer ki dilekçe sahibi ile bir ihtiyaç birliğinde yaşıyorsa, yardım talep etme hakları vardır.

Almanya'da sosyal yardım ne kadar?

Aylık en az 300 Euro, en fazla 1.800 Euro ödenir. Evde üç yaşın altında iki çocuk veya altı yaşın altında üç veya daha fazla çocuk yaşıyorsa, en az 75 Euro olmak üzere, Elterngeld'in (ebeveyn para yardımı) yüzde onu kadar "Geschwisterbonus" ("kardeş bonusu") ödenir.

Kindergeld ne zaman ödenir?

Kindergeld ne zaman ödenir?
Belirlenmiş olan çocuk parası geriye dönük sadece, çocuk parası dilekçesinin Aile Kasasına ulaştığı ayın başından önce geçen altı ay için ödenir (Alman Gelir Vergisi Kanunu (EstG) yasası 70. maddesi, 1. fıkra 2. ve 3. cümlesi).

Jobcenter neleri ödüyor?

Jobcenter neleri ödüyor?
İşsizlik parası II alırken, prensip olarak, eğer bir aile sigortası çerçevesinde bir sigorta mümkün değilse, yasal sağlık sigortasında ve sosyal bakım sigortasında zorunlu sigortalısınızdır. Toptan sağlık ve bakım sigortası primlerini Jobcenter, yasal olarak öngörülen tutarda öder.

Jobcenter ne kadar para veriyor?

Standart fayda ve uygulama
Tek veya tek ebeveynler | 446 €
BG'de 14 ila 17 yaş arası * | 373 €
6 ila 13 yaş arası çocuklar | 309 €
5 yaşına kadar çocuklar | 283 €
Kurumlarda yetişkinler (SGB XII'ye göre) | 357 €

Almanyada nafaka kaç yaşına kadar ödenir 2021?

Ödeme en geç çocuğunuz 12 yaşına girdiğinde sona erer.

Doğum parası almanın şartları nelerdir?

Doğum parası almanın şartları nelerdir?
BU PARAYI ALMA ŞARTLARI NEDİR? *Rapor süresince yani 112 gün içinde iş yerinde çalışmıyor olmak gerekiyor. *Doğum parasının alınabilmesi için doğumun gerçekleşmiş olması ve bebeğin sağ olması isteniyor. *Kadın çalışan doktordan alacağı raporu işyerine teslim etmekle mükellef.

Almanya'da sosyal yardım alabilecek kişiler arasında işsizlik parası II için başvuruda bulunabilecekler şunlardır: çalışabilen durumda olanlar, 15 ve 65-67 yaş arasında olanlar, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde mutat ikametgahı bulunan ve yardıma muhtaç olan kişiler. Ayrıca, yakınlar da, dilekçe sahibi ile bir ihtiyaç birliğinde yaşıyorlarsa yardım talep etme hakkına sahiptirler.

Almanya'da sosyal yardım miktarı aylık en az 300 Euro en fazla 1.800 Euro arasında değişir. Evde üç yaşın altında iki çocuk veya altı yaşın altında üç veya daha fazla çocuk yaşıyorsa, en az 75 Euro olmak üzere, Elterngeld'in yüzde onu kadar "Geschwisterbonus" (kardeş bonusu) ödenir.

Kindergeld (çocuk parası) geriye dönük olarak sadece çocuk parası dilekçesinin Aile Kasasına ulaştığı ayın başından önceki altı ay için ödenir. Bu durum Alman Gelir Vergisi Kanunu'nun 70. maddesi çerçevesinde belirlenmiştir.

Jobcenter, işsizlik parası II alan kişilere, toplam sağlık ve bakım sigortası primlerini öder. Ayrıca, aile sigortası çerçevesinde mümkün değilse, yasal sağlık sigortası ve sosyal bakım sigortasında zorunlu sigortalı olmanız gerekmektedir.

Jobcenter tarafından verilen standart faydalar şu şekildedir:
- Tek veya tek ebeveynler: 446 €
- BG'ye 14 ila 17 yaş arası çocuklar: 373 €
- 6 ila 13 yaş arası çocuklar: 309 €
- 5 yaşına kadar çocuklar: 283 €
- Kurumlarda yetişkinler (SGB XII'ye göre): 357 €

Nafaka ödemeleri en geç çocuğunuz 12 yaşına girdiğinde sona ermektedir.

Doğum parası almak için rapor süresince, yani 112 gün içinde iş yerinde çalışmamanız gerekmektedir. Doğumun gerçekleşmiş ve bebeğin sağ olması gerekmektedir. Kadın çalışanlar doktordan aldıkları raporu işyerlerine teslim etmekle yükümlüdürler.

Amazon hangi Coinleri kabul edecek?

Anayasa Mahkemesi bireysel basvuru Uyaptan yapilir mi?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt