Son Konular

Alkol uretim izni nasil alinir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Alkol üretim izni nasıl alınır?

ÜİB ve DYB için aşağıdaki belgelerle başvuru yapılır:
- Ürün değerlendirme beyanı (Örneğin; deneme üretiminin piyasaya arz edilerek değerlendirilmesi)
- Yapı Kullanma İzin Belgesi.
- İşletme Kayıt Belgesi.
- İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı
- Marka Tescil Belgesi.
- Teknik Spesifikasyon Raporu (Her bir marka için)

İçki ruhsatı nerelere verilmez?

(3) (Değişik:RG-18/9/2013-28769) Öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları, her türlü eğitim ve öğretim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarında faaliyet gösteren işyerlerinde alkollü içki satış ve …

Alkol ruhsatını almak için okula kaç metre olması gerek?

Alkol ruhsatını almak için okula kaç metre olması gerek?
"Faaliyetine izin verilen işyeri ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az yüz metre mesafenin bulunduğunun" belirtilmiş olması gerekmektedir.

Alkol bandrolü nedir?

Bandrol: Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin üzerine yapıştırılacak olan, Gelir İdaresi Başkanlığı ile Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) logolarını içeren, taklit edilemez nitelikteki açık güvenlik unsurları tüketiciler tarafından, gizli güvenlik unsurları özel olarak …

Alkol bandrol nereden alınır?

1. Firmalar; şekli ve içeriği Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığınca belirlenecek; Bandrol talep dilekçesi, dilekçe ekinde Bandrol Onay Başvuru Tablosu ve ekleri, Bir Önce Onay Verilen Bandrollere İlişkin Bilgi Tablosu ve ekleri ile Daireye başvurur.

Kuruma alkollü gelen kişiye ne yapılır?

Kuruma alkollü gelen kişiye ne yapılır?
İşveren, işyerine sarhoş olarak gelen veya işyerinde alkollü içki kullanan işçiyi İş Kanunu'nun, 25/II-d bendi gereği bu durumu belgelemek şartıyla tazminatsız işten çıkarabilir. İşveren, işçinin alkollü olduğunu doktor raporu, işçinin veya müşterilerin yazılı beyanı ile de belgeleyebilir.

İçki ruhsatı nerelere verilir?

"Bu Kanun kapsamına giren ürünlerin perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az yüz metre mesafenin bulunması zorunludur.

Mesafe uygunluk yazısı nasıl alınır?

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne dilekçe ile başvurularak mesafe şartına uygunluk yazısı alınacaktır. Mesafe şartına uygunluk tespiti işyeri açma ve çalışma ruhsatı üzerinde veya ek bir yazı ile belirtilecektir. Mesafe uygunluk yazısının bir ay içinde TAPDK 'ya sunulması gerekmektedir.

100 metre mesafe yazısı nereden alınır?

100 metre mesafe yazısı nereden alınır?
Parakende ve açık olarak satışın yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ile ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az 100 metre mesafenin bulunması zorunludur. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne dilekçe ile başvurularak mesafe şartına uygunluk yazısı alınacaktır.

Bandrol kim basıyor?

22 Ocak 2020'de alınan kararla da bandrol üretimi ve uygulama sorumluluğu Darphane'ye verildi.

TAPDK vergisi ne kadar?

Bar esnafı için yıllık 2 bin 40 TL, nargile kafeler için ise 5 bin TL olan TAPDK ücretleri 2 Ağustos 2021'e kadar ötelendi. İşletmeciler satış yapamamalarına rağmen istenen para nedeniyle tepkili.

Iş yerine alkollü gelmenin cezası nedir?

Iş yerine alkollü gelmenin cezası nedir?
Kanun maddesinde disiplin cezasını gerektiren durum göreve alkollü gelmek görev yerinde alkollü içki içmek olarak tanımlanmıştır. Bu suça karşılık memura 657 125 D/A ya göre kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmesi gerekmektedir.

Işyerinde alkollü içki kullanma yasağı aşağıdakilerden hangisinde uygulanır?

4857 Sayılı İş Kanunu Madde 84'e göre; işyerine sarhoş veya uyuşturucu madde almış olarak gelmek ve işyerinde alkollü içki veya uyuşturucu madde kullanmak yasaktır.

Alkol üretim izni almak için Üretici İzin Belgesi (ÜİB) ve Dağıtıcı İzin Belgesi (DİB) için belirli belgelerle başvuru yapılması gerekmektedir. Bu belgeler arasında yer alan bazı örnekler şunlardır:
- Ürün değerlendirme beyanı (Örneğin; deneme üretiminin piyasaya arz edilerek değerlendirilmesi)
- Yapı Kullanma İzin Belgesi
- İşletme Kayıt Belgesi
- İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı
- Marka Tescil Belgesi
- Teknik Spesifikasyon Raporu (Her bir marka için)

Alkol üretim izni almak için başvuruda bulunacak yapının özelliklerine göre gereken belgeler değişebilir. Bu belgeleri tam ve eksiksiz bir şekilde hazırlayarak ilgili mercilere başvuru yapılmalıdır.

Alkol ruhsatları ise belirli kurallara göre verilmektedir. Örneğin, içki ruhsatı, öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları, eğitim ve öğretim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarında verilmemektedir.

Alkol bandrolü, alkollü içkilerin üzerine yapıştırılan ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu'nun logolarını içeren güvenlik unsurlarını içeren bir maddedir. Bu bandroller Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen prosedürlere göre talep edilebilir.

Alkol bandrolleri alırken firmaların belirli belgeleri hazırlayarak Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı'na başvurmaları ve gerekli prosedürleri tamamlamaları gerekmektedir.

Alkol konusunda belirli kurallara uymayan kişilere ise yasal cezalar uygulanabilir. Örneğin, işyerine alkollü olarak gelen kişilere işverenin belirli prosedürler dahilinde tazminatsız işten çıkarma hakkı vardır. Benzer şekilde, işyerinde alkollü içki içen çalışanlara da yasal yaptırımlar uygulanabilir.

Başvuru ve izin işlemleriyle ilgili detaylı bilgiler için ilgili mercilere veya avukatlara danışmanız faydalı olacaktır.

Bina yapi kullanma izin belgesi nasil alinir?

Sanattaki ve dogadaki guzelliklerle ilgilenen alan nedir?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt