Son Konular

Alim satimda yas siniri var mi?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Alım satımda yaş sınırı var mı?

Tapuda yapılacak alım satım işlemlerinde tarafların yaşının tutması gerekiyor. Tapu işlemlerinde yaş sınırı 65 yaş olarak belirleniyor. 65 yaşın üzerinde bir alım satım işleminde bulunmak isteyen kimseler için tapu müdürlüğü tarafından akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin bir raporun talep ediliyor.

75 yaş üstü alım satım yapabilir mi?

Tapuda yapılacak alım satımlarda tarafların 18 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük olmaması gerekiyor. Bir başka deyişle, tapu işlemi yapacak tarafların yaşları için alt sınır 18, üst sınır 65.

18 yaşından küçük mal sahibi olabilir mi?

18 yaşından küçük mal sahibi olabilir mi?
18 yaş altında bulunan kişilerin tapu işlemi yapmalarının önünjde herhangi bir yasal engel bulunmamaktadır. Bu kişiler de gayrimenkul sahibi olup gayrimenkul satışı yapabilirler. Bunun için yapılması gereken tapu işlemlerini tıpkı 18 yaş üstü gibi gerçekleştirebilirler ve herhangi bir kısıtlama ile karşılaşmazlar.

75 yaş üstü akıl sağlığı raporu nasıl alınır?

75 yaş üstü akıl sağlığı raporu nasıl alınır?
Altmış beş yaş üstü kişilerden, hukuki işlemler için ilgili dairelerden (noter, tapu) rutin olarak sağlık raporu (akli meleke) istenmektedir. Bu bireyler, bu raporlar için ilk olarak sağlık sisteminin giriş kapısı olan aile sağlığı merkezlerine başvuruda bulunmaktadır.

Akıl sağlığı yerinde raporu kaç yaş sınırı?

Yani kanunen tapuda devir işlemleri, alım satım işlemleri ve bağış işlemleri gibi tüm işlemlerde 65 yaş ve üzeri olarn kişilerin akıl sağlığı raporu sunmaları gerekmektedir.

86 yasinda biri vekalet verebilir mi?

Sağlık raporu vekaletname, tapu ve nikah işlemleri için 65 yaş üstü kişilerden isteniyor. Noter nezhinde vekalet raporları sadece raporun verildiği tarihte geçerli olduğu için aynı gün sabahta başvurulması ve işlemin tamamlanmasını takiben notere başvurulması gerekmektedir.

65 yaş üstü tapu sağlık raporu nasıl alınır?

65 yaş üstü tapu sağlık raporu nasıl alınır?

Yaşlı biri vekalet verebilir mi?

Yaşlı biri vekalet verebilir mi?

70 yaş üstü noterde işlem yapabilir mi?

Adalet Bakanlığı, 65 yaş ve üzeri yurttaşları küçük düşürücü bir uygulama olan, "noter başvurusunda sağlık raporu zorunluluğu"nu kaldırdı. Buna göre 65 yaşını dolduran yurttaşlar, noterdeki iş ve işlemlerini sağlık raporu zorunluluğu olmadan yapabilecek.

Yaşlılar için akıl sağlığı raporu nereden alınır?

65 yaş ve üstü kişilerin tapuda yapacakları işlemlerde akıl sağlığı raporu sunmaları gerektiği belirtilmiştir. Bu raporu almak için alınacak kişi öncelikle sağlık sistemine başvurmalıdır. Genellikle aile sağlığı merkezlerine başvuruda bulunularak akıl sağlığı raporu talep edilmelidir. Bu rapor, kişinin akli dengesinin yerinde olduğunu doğrulayan resmi bir belgedir ve tapu işlemleri için zorunludur.

Buradan da anlaşılacağı üzere, alım satım gibi tapu işlemleri yapacak 65 yaş ve üzeri kişilerin akıl sağlığı raporu alması gerekmektedir. Bu rapor, kişinin işlemlerini gerçekleştirebilecek düzeyde akli dengede olduğunu göstermektedir. Bu tür raporlar genellikle sağlık kuruluşlarından alınmaktadır ve ilgili dairelere (noter, tapu) sunulmaktadır.

Akilli ev sistemleri okulda uygulanabilir mi?

On inceleme suresi ne zaman baslar?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt