Editör
Efsanevi Üye
Alice Chatbot nedir?
A.L.I.C.E, 1995 yılında Richard Wallace tarafından NLP (Doğal Dil İşleme) metodları kullanılarak oluşturulan bir sohbet botudur. A.L.I.C.E (Artificial Linguistic Internet Computer Entity) basit bir yapıya sahiptir ancak NLP kullanılarak oluşturulan ilk sohbet botudur.
Ilk Chatbot kim?
İlk chatbot olarak ise 1966 yılında bir MIT profesörü olan Joseph Weizenbaum tarafından geliştirilen "ELIZA" kabul ediliyor.
Chatbot Intent nedir?
Chatbot Intent nedir?
Doğal dili anlama ile oluşturulan chatbotlar diğerlerine göre daha kapsamlı ve karmaşık bir yapıya sahiptir. NLU yapısına sahip chatbotların temelini NLP oluşturmaktadır. Bu yapıya sahip chatbotlar kullanıcının girdisini anlayarak doğru cevabı vermeye çalışır. Bu yönteme intent recognation denmektedir.
NLP chatbot nedir?
NLP chatbot nedir?
Chatbot yani sohbet robotu, insanlarla ses, metin, jest vb. gibi çeşitli ortamlar aracılığıyla etkileşime giren bir yazılımdır. NLP (Natural language Processing – Doğal Dil İşleme) gibi AI (Yapay Zeka) etki alanlarının gücüne sahip bir sohbet robotu, insanlar ve teknoloji arasında daha doğal ve akıllı sohbetler sağlar.
Chatbot nedir nasıl yapılır?
Chatbotlar, bir insanın ne istediğini anlamak için yapay zekâ ve doğal dil işlemeyi kullanan ayrıca son kullanıcı için mümkün olduğunca az işle onları istedikleri sonuca yönlendiren yazılım uygulamalarıdır. Müşteri deneyimi temas noktaları için sanal bir asistan gibidir.
Chatbot amacı nedir?
Chatbot nasıl oluşturulur?
Chatbot nasıl oluşturulur?
ChatCompose ile kendi Chatbot'unuzu oluşturun
- Adım: ChatCompose'de oturum açın.
- Adım: Chatbot'unuz için bir Kullanım Örneği veya amaç seçin.
- 3. Adım: İletileri ve stili sitenize veya markanıza uyacak şekilde özelleştirin.
- Adım: Soru ve Cevap çiftlerini yükleyin.
- 5. Adım: Komut Dosyaları Oluşturun.
Chatbot Uygulamaları Nedir?
Chatbot Uygulamaları Nedir?
Chatbot, kullanıcıların dijital ortamda mesajlaşma yoluyla bir insan ile yazışır gibi iletişim kurdukları ve bir konuda bilgi alma, işlem yapma gibi çeşitli amaçlarla kullandığı sohbet robotudur.
Chatbot nasıl kullanılır?
Chatbot veya bot doğal bir insan konuşmasını simüle eden bir bilgisayar programıdır. Kullanıcılar, gerçek bir insanla nasıl konuşacakları gibi, bir chatbot ile iletişim kurar. Bir chatbotun en önemli görevi olan ilgili varlıkları çıkarmak için kullanıcının isteğinin amacını analiz ederek ve belirleyerek çalışır.
WhatsApp bot nasıl yapılır?
Bunlar, WhatsApp için Chatbotlar oluşturmak için ihtiyacınız olan adımlardır….WhatsApp için bot oluşturma
- Adım: Konuşmayı düşünün.
- 3. Adım: Bir veritabanında bir sohbet robotu oluşturucu ve bir ana bilgisayar kullanın.
- Adım: Chatbot'unuzu WhatsApp için test edin.
- Adım: Sohbet robotunuzu izleyin ve iyileştirin.
Chat Bot nasıl çalışır?
Chat Bot nasıl çalışır?
Chatbot nerelerde kullanılır?
Chatbot nerelerde kullanılır?
Chatbot sistemi, dijital dünyada çok alışılmış bir arayüz değildir. Bu sistem ile birlikte yeni bir dünyadan söz etmek mümkündür….Chatbot Kullanım alanlarına bakacak olursak;
- Bankacılık,
- Alışveriş,
- Rezervasyon,
- Sağlık,
- IT/İK destek.
- Çağrı merkezleri gibi en yaygın chatbot kullanım alanları olarak çıkmaktadır.
WhatsApp botu var mı?
WhatsApp Bot, konuşma pazarlaması, satışlar, promosyonlar için kullanılabilir ve müşterilerden gelen destek taleplerinizi çok az insan gözetimi altında veya hiç olmadan yönetmenize yardımcı olabilir. Ayrıca müşterilerinize nasıl satın alacakları konusunda yardım edebilir ve sorularını anında yanıtlayabilirsiniz.
Chatbot ile neler yapılabilir?
Chatbotlar, hizmet sektöründe kullanıcılara destek olmak amacıyla tasarlanan, yazılı veya sözlü insan konuşmasını taklit eden yazılım uygulamalarıdır. Bir chatbot servisi oluşturmak için, web tabanlı uygulamalar veya bağımsız uygulamalar olmak üzere iki temel seçenek vardır.