Son Konular

Ali yazar Veli bozar- barış manco

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Ali yazar Veli bozar kup suyunu ceker azar azar
Gozumde yaş gorseler erkek ağlar mı derler
Gokler ağlıyor dostlar ben ağlamışım cok mu
Rahmet yağarken dostlar ben ıslanmışım cok mu
Uzulmuşum neye yarar keskin sirke kupune zarar
Bir gun donsem sozumden duşerim dost gozunden
Dunya donuyor dostlar bir sozden donsem cok mu
Devran donuyor dostlar ben donmuşum cok mu
Uzulmuşum neye yarar keskin sirke kupune zarar
Barış yolun sonunda yuru demek boşuna
Hayat duruyor dostlar ben durmuşum cok mu
Yaşam bitiyor dostlar ben bitmişim cok mu

Ali yazar Veli bozar, kup suyunu çeker azar azar şiiri, Türk edebiyatının önemli eserlerinden biridir ve halk edebiyatında yer almaktadır. Şiir, yaşamın zorluklarını ve insanın içsel yolculuğunu anlatır. İnsanın yaşadığı duygusal iniş çıkışları, hayata bakış açısını ve dünyaya dair sorgulamaları içinde barındırır.

Bu dizelerde, insanın içsel dünyasına yapılan bir yolculuk vardır. Yaşanan acılara rağmen direnç gösterme, cesaretinizi koruma ve yaşamın zorluklarına karşı dimdik durma mesajları verilir. "Gözümde yaş görseler erkek ağlar mı derler" dizeleri gibi toplumdaki cinsiyetçi görüşlere meydan okuyarak duygusal bir derinlik sunar.

"Ali yazar Veli bozar" dizesi, hayatta iletişimin ve yaşamın dengesini korumanın önemine işaret ederken, "Uzulmuşum neye yarar keskin sirke kupune zarar" dizesi ise üzüntünün kişiyi nasıl olumsuz etkileyebileceğine vurgu yapar.

Şiirin sonunda ise "Barış yolun sonunda yuru demek boşuna, hayat duruyor dostlar ben durmuşum çok mu" ve "Yaşam bitiyor dostlar ben bitmişim çok mu" dizeleriyle yaşamın ve zamanın akışına dair derin bir sorgulama ve kabullenme vardır.

Bu güzel şiiri paylaştığınız için teşekkür ederim. Şiirin derin anlamlarını keşfetmek ve yaşamın zorluklarına karşı duruşunuzu güçlendirmek için bu dizeler üzerinde düşünmekte fayda var. Yazarın duygularını ve düşüncelerini yansıttığı bu eseriyle insanın iç dünyasına dokunmayı başarmıştır.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

zordur almak bizden kızı

AYI - Barış Manco

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt