Son Konular

Ali Yasak

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
1956 yılında Urfa'da doğdu.Türk işadamı. Drej Ali diye tanınıyor.19 Aralık 1977 tarihinde Ülkü Ocakları Derneği Urfa Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 1978 yılında Urfa Eğitim Enstitüsü Öğrenci Derneği Başkanı oldu. 12 Ocak 1978'de kanunsuz yürüyüşe katılmaktan tutuklanmış, 25 Ocak 1978 tarihinde yapılan mahkemesinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 26 Ocak 1978'te karşıt görüşlülerle girdiği silahlı çatışma neticesinde yaralandı.1988'de Milliyet gazetesini kardeşi ile ilgili bir haber yüzünden tarattı. Korkut Eken, DGM savcılığına 24 Şubat 1997'de verdiği ifadede, Çatlı gibi Yasak'ın da, 1987-88'de MİT tarafından, yurtdışında PKK ile mücadelede kullanıldığını söyledi.

Ali Yasak, 1956 yılında Şanlıurfa'da doğmuş bir Türk işadamıdır. Kendisi "Drej Ali" olarak da tanınmaktadır. Ülkü Ocakları Derneği Urfa Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek siyasi hayatına başlamıştır. 1978 yılında Urfa Eğitim Enstitüsü Öğrenci Derneği Başkanı olmuştur. Ancak 1978 yılında tutuklanmış ve mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

26 Ocak 1978 tarihinde karşıt görüşlülerle girdiği silahlı çatışma sonucunda yaralanmıştır. 1988 yılında ise Milliyet gazetesini kardeşi hakkında yayımlanan bir haber sebebiyle dava açmıştır. Korkut Eken'in 1997 yılında yaptığı açıklamaya göre, Ali Yasak'ın da Çatlı gibi MİT tarafından yurtdışında PKK ile mücadelede kullanıldığı ifade edilmiştir.

Ali Yasak'ın hayatı ve işadamı kimliği hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, lütfen sorunuzu netleştirerek yeniden sormanız durumunda daha detaylı bilgiler verebilirim.

Arjen Robben

Ali Murat Günay

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt