Son Konular

Ali Darmar

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
Doğum Tarihi
13 Mayıs 1946

Ülke
Türkiye

Burç
Boğa

13 Mayıs 1946 yılında İstanbul'da doğdu. Farnkfurt Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde eğitim gördü aynı zamanda İstanbul Eczacılık Yüksek Okulu mezunudur.
1976'da Unesco bursu ve 1981'de Fransız Hükümeti bursu kazanan Ali Darmar, Ulusal Rueil Malmaison Konservatuvarı kompozisyon bölümünü bitirip, yüksek kompozisyon diploması aldı.
İlk yapıtları 1964'te piyano öğretmeni Ferdi Ştatzer'in özendirmesiyle ortaya çıkmıştır. Rueil Malmaison Ulusal Konservatuvarı gümüş madalyasını kazanan Ali Darmar, 1985 SCAMV Gençlik Şarkısı Beste Yarışması'nda Başarı Ödülü almıştır.
Yapıtlarında önceki kuşak Türk bestecilerinin birikimi ve melodiye dayalı anlayışıyla yeni-romantik bir dil oluşturan bestecinin Piyano sonatı, Liedleri ve Metomorfoz adlı yapıtı Almanya'da yayınlanmıştır.
Halen Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin piyano bölümünde öğretim görevlisidir.

Ali Darmar, 13 Mayıs 1946 tarihinde İstanbul'da doğmuş bir Türk besteci ve müzik eğitimcisi olarak tanınmaktadır. Frankfurt Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde eğitim görmüş ve aynı zamanda İstanbul Eczacılık Yüksek Okulu mezunudur. Müzik kariyerine piyano öğretmeni Ferdi Ştatzer'in teşvikiyle 1964 yılında başlamıştır.

Ali Darmar, müzik eğitimine devam ederek Rueil Malmaison Ulusal Konservatuvarı'nda kompozisyon eğitimi almış ve yüksek kompozisyon diplomasını almıştır. Ünlü besteci, 1976'da Unesco bursu ve 1981'de Fransız Hükümeti bursu kazanmıştır. Ayrıca 1985 SCAMV Gençlik Şarkısı Beste Yarışması'nda Başarı Ödülü kazanmıştır.

Besteci Ali Darmar'ın eserleri, önceki Türk bestecilerinin etkisiyle yeni romantik bir dil oluşturmakta ve melodiye dayalı bir anlayışı yansıtmaktadır. Piyano sonatı, Liedleri ve Metomorfoz adlı yapıtı Almanya'da yayınlanmıştır. Ayrıca halen Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin piyano bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Ali Darmar, başarılı kariyeri ve eserleriyle Türk müzik dünyasında önemli bir yere sahip olan değerli bir sanatçıdır.

Adnan Öksüz

Abdülkadir Selvi

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt