Son Konular

Ali Candaş

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
1956 yılında özel yetenekli öğrenci olarak girdiği Çapa İlköğretim Okulunda (Resim Semineri) üç yıl eğitimden sonra Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümüne girdi. Eğitimini tamamladıktan sonra resim-iş öğretmeni olarak orta ve yüksek öğretim kurumlarında görev yaptı.
Elli kişisel sergi açan sanatçı, aralarında 1988 yılında aldığı TBMM Resim Yarışması Birincilik ile 1987 yılında aldığı DYO Yarışması Mansiyon Ödülleri olmak üzere altı ödül aldı.
Halen Marmara Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Bölümünde öğretim üyesi olan Ali Candaş, resim çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir.

Ali Candaş, 1956 yılında özel yetenekli öğrenci olarak girdiği Çapa İlköğretim Okulu'nda (Resim Semineri) üç yıl eğitim aldıktan sonra Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümüne devam etmiştir. Eğitimini tamamladıktan sonra resim-iş öğretmeni olarak orta ve yüksek öğretim kurumlarında görev yapmıştır.

Sanat hayatında önemli bir yere sahip olan Ali Candaş, elliden fazla kişisel sergi açmıştır. Bu sergiler arasında 1988 yılında TBMM Resim Yarışması'nda Birincilik ödülü ve 1987 yılında DYO Yarışması'nda Mansiyon Ödülü gibi altı ödül kazanmıştır.

Halihazırda Marmara Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Ali Candaş, İstanbul'da resim çalışmalarını sürdürmektedir. Sanatına olan katkıları ve başarılarıyla Türk sanat camiasında önemli bir isim olmayı başarmıştır.

Abdülkadir Aksu

Abdülfettah el Sisi

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt