Modoratör
Efsanevi Üye
ALES sonuçlandı mı?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 17 Nisan'da uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/1) sonuçlarını açıkladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ALES/1'e ait değerlendirme işlemleri tamamlandı.
Les ilk ne zaman yapıldı?
Les ilk ne zaman yapıldı?
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (ALES), ilk defa 1997 yılında Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (LES) adıyla yapılmaya başlanmış olup 10 yıl sonra Yükseköğretim Kurulu'nun 2 Şubat 2007 tarihli toplantısında, yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına atanmak için …
2022 ALES 1 Ne zaman?
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/1), 17 Nisan 2022 tarihinde uygulanacak. Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır.
2022 ALES sonuclari ne zaman?
2022 ALES sonuclari ne zaman?
Yapılan değerlendirmelerin ardından 2022 ALES sınav sonuçları ÖSYM'nin AİS ekranından erişime açılacak. ALES sonuçları aday T.C kimlik numarası ve şifresi ile sorgulanacak. Takvime göre ALES/3 sonuçları 12 Mayıs 2022 tarihinde yayınlanacak.
ALES 2022 sonuçları ne zaman?
ALES: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Adaylar, sınav sonuçlarına 28 Nisan 2022 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.
Aleste 05 kuralı var mı?
Aleste 05 kuralı var mı?
2018'de aldığı karar doğrultusunda 0.5 kuralı getirilmiştir. Bu karar YKS ve MSÜ sınavlarından kaldırılmıştır.
ALES 1 sınavına kimler girebilir?
Sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.
ALES 2022 ne zaman başvuru?
ALES 2022 ne zaman başvuru?
ALES/2 TAKVİMİ ÖSYM 2022 yılı sınav takvimine göre ALES/2 başvuruları, 24 Haziran'da başlayacak ve 4 Temmuz'da sona erecek. ALES/2 sınavı, 21 Ağustos 2022 tarihinde düzenlenecek.
2022 ALES 1 ne zaman açıklanacak?
ALES: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Adaylar, sınav sonuçlarına 28 Nisan 2022 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.