Editör
Efsanevi Üye
Alaylı kime denir?
Genelde birlikte yetişmiş ve askeri okul okumadan rütbe almış olan subay olarak alaylı kelimesi kullanılır. Yani bu sözcük daha çok günümüzde askeri üzerinden ifade edilmektedir. Aynı zamanda eğitim almadan kendini yetiştirmiş olan günlük yaşamdan bir kişi de alaylı olarak ifade edilir.
Alaylı olmak ne?
Alaylı olmak ne?
Alaylı olmak ne anlama gelir? Kelime olarak "debdebeli, tantanalı, eğlenceli ve istihzalı" anlamlarına gelen alaylı, daha çok mektepte okumamış ve alaydan yetişmiş subaylar için kullanılmıştır.
Alaylı öğrenmek ne demek?
ayrıca, müzikte herhangi bir akademik eğitim almamış kişiler için de kullanılan kelime. işin okulunda okumamış, kendi çabasıyla bir meslekte bir yerlere gelmiş kişiler için kullanılır. genelde mektepliler tarafından pek sevilmezler.
Alaylı tabiri nereden gelir?
Alaylı tabiri nereden gelir?
XIX. yüzyıl sonlarında Harbiye Mektebi'nden yetişen subaylar ihtiyacı karşılamadığından, bu boşluğu doldurmak maksadıyla ordu içindeki erlerin kabiliyetlileri seçilerek subay yapıldı. Böylece Harbiye'den mezun olanlara mektepli, erlikten subaylığa terfi edenlere de alaylı denildi.
Kalaylanmış ne demek?
1. Üstü kalayla kaplanmak. 2. mec. (Birine) Küfredilmek: Işıklı işâretleri dinleyenlerin sülâlesi arkadakiler tarafından o kadar kalaylandı ki piyasada kalay fiyatları yükseldi (Burhan Felek).
Alaylı karşıtı ne demek?
Alaylı karşıtı ne demek?
2. sıfat, mecaz Gerekli okul eğitimini görmeden kendini yetiştirmiş olan (kimse), mektepli karşıtı.
Okullu mu alaylı mı?
Okullu; o meslek disiplininde gerekli eğitimi almış, diploma, lisans veya sertifika tüm belgelere sahip olan insanları, alaylı ise hiç okul görmemiş veya yarım bırakmış, ama genç yaşta o mesleğe başlayıp tüm pratik bilgilere sahip olan insanları kapsar.
Alaylı usta ne demek?
Alaylı usta ne demek?
} Bir işi veya bir mesleği eğitim verilen okulunda okuyarak değil doğrudan doğruya usta çırak ilişkisi içerisinde çekirdekten öğrenen kişilere verilen ad tanımlama !
Okullu mu alaylı mı ne demek?
Argo Kalaylamak ne demek?
Argo Kalaylamak ne demek?
(Birine) Küfretmek, sövmek: Müdür Bey şu teresi bir kalayla, dinsizin hakkından îmansız gelir diyordu (Reşat N.
Alaylı olmayana ne denir?
Alaylı mısın? Mektepli misin? "Alaylılar" kendilerindendir, "Mektepliler" ise onlardan. Mektepli zabitler düşmandır, öldürülmelidir.
Tiyatro alaylı ne demek?
Tiyatro alaylı ne demek?
} Bir işi veya bir mesleği eğitim verilen okulunda okuyarak değil doğrudan doğruya usta çırak ilişkisi içerisinde çekirdekten öğrenen kişilere verilen ad tanımlama ! Genel anlamıyla daha çok tiyatroda alaylı oyuncular olarak tanımlanınlar.
Insan Kalaylamak ne demek?
(Birine) Küfretmek, sövmek: Müdür Bey şu teresi bir kalayla, dinsizin hakkından îmansız gelir diyordu (Reşat N. Güntekin).