- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Akvaryuma kum konulmalı mı?
Özellikle dipte daha çok vakit geçiren balıklar ve cichlidler gibi kumla oynayan ve farklı amaçlar uğruna kumu şekillendiren balıklar için gerekli sosyal davranışları geliştirmek adına kum kullanımı elzemdir.
Akvaryuma ne kadar kum gerekir?
Kumu iyice yıkadıktan sonra 3 cm yükseklikte olacak kadar akvaryuma koyuyoruz. Bu da yaklaşık 1.5 litre, yani 2 kg civarı kum demek. 7-Kum dışında dekor olarak kaya, kütük, bitki ve salyangoz kabukları da kullanılmakta.
Hagen kum Zararlı mı?
Hagen kum ise hiç bir zararı olmaz. Bitkili akvaryum kumu olarak en üste koyulur.
Akvaryum kum yüksekliği ne kadar olmalı?
Genelde 5 cm. Genellikle 8 cm yüksekliğin uygun olduğu görüşü hakim. Nanolarda 3cm büyük bitki akvaryumlarında önde 4cm arkada 8cm olması bence en iyisidir.
120 cm akvaryuma ne kadar kum?
En az 40 kg. silis kum koymalısın.
30 lt akvaryuma kaç kg kum?
Ama bitki ekecekseniz benim gibi, lav taşı 1-15kg üstüne de 3kg veya 3.5 kg hagen siyah kum idealdir. Diğer türlü direk midye kırığı koyacaksanız o zaman 3.5 kg yeterli olacaktır.
Hagen kum nedir?
akvaryumda kullanılan siyah bitki kumu çeşidi. görsel olarak da çok tercih edilen bir taban malzemesi çeşididir. demir içerikli, bitkilere besin ve mineral veren siyah renkli quartz cinsi kumdur.
Akvaryumda siyah kum zararlı mı?
Çünkü ben akvaryumu bozduğumda kumu da almıştım ve dipte küf gibi lekeler vardı. Dediğim gibi kullandığınız kum SİO2 kristallerinden oluşan, içinde Demir talaşları bulunmayan, Amorf yapılı (Kırılmış cam parçaları) gibi olan Siyah Quartz kum ise sizin için sorun yok.
Akvaryum kum kalınlığı ne kadar olmalı?
Genellikle kum kalınlığı 3-5 cm arası olmalıdır.
Japon balıkları için hangi kum?
Beyaz kuvars, siyah kuvars(hagen), silis, lav kırığı uygundur. Midye, mercan kırığı suyu setleştirir. İnce olması sorun olmaz kalın olursa oynayamama, ağza alamama gibi sorun oluyor.