S
SoruCevap
Aksaray Sini Böreği Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Az tuz
Gereği kadar un
Sıvıyağ (Miktarı kullanımda muhakkak oluyor kestirimi yarım su bardağı)
Aksaray Sini Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce gereçler yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurulur ve bezelere ayrılır.
Ben bezeleri konutunuzdaki oklavanın büyüklüğüne nazaran ayarlaya bilirsiniz ben büyük oklava ile açtım meskeninde küçük oklavası olan bezeleri daha küçük tutabilir.
Daha sonra 1 saat yahut 1 buçuk saat dinlendirilir (Açımı kolay olsun diye)
Daha sonra yufka halinde bezeler açılır ve halleri bıçak yardımıyla kesilerek tepsiye dizilir üzerlerine kaşık yardımıyla sıvı yağ gezdirilir.
İsteğe nazaran erimiş tereyağda gezdirile bilir karar sizin evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Şerbetle ıslatıldığında da pek lezzetli oluyor soğuduktan sonra şerbetleye bilirsiniz.
Aksaray Sini Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Az tuz
Gereği kadar un
Sıvıyağ (Miktarı kullanımda muhakkak oluyor kestirimi yarım su bardağı)
Aksaray Sini Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce gereçler yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurulur ve bezelere ayrılır.
Ben bezeleri konutunuzdaki oklavanın büyüklüğüne nazaran ayarlaya bilirsiniz ben büyük oklava ile açtım meskeninde küçük oklavası olan bezeleri daha küçük tutabilir.
Daha sonra 1 saat yahut 1 buçuk saat dinlendirilir (Açımı kolay olsun diye)
Daha sonra yufka halinde bezeler açılır ve halleri bıçak yardımıyla kesilerek tepsiye dizilir üzerlerine kaşık yardımıyla sıvı yağ gezdirilir.
İsteğe nazaran erimiş tereyağda gezdirile bilir karar sizin evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Şerbetle ıslatıldığında da pek lezzetli oluyor soğuduktan sonra şerbetleye bilirsiniz.
Aksaray Sini Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı