Editör
Efsanevi Üye
Akran danışmanlığı ne demektir?
Akran danışmanlığı, gönüllü öğrencilerimizin almış oldukları eğitim aracılığı ile yaşıtlarına ya da kendilerinden küçük arkadaşlarına yardım etmeleri için tasarlanmış programımızdır. PDR bölümünden toplam 33 gönüllü öğrencimiz, sizlere destek olmak için eğitim almaya başlamıştır.
Akran sistemi nedir?
Akran Destek Sistemi Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi koordinasyonunda üniversite öğrencilerinin yaşıtı olan diğer öğrencilere destek olması temelinde yapılandırılan bir yardım hizmetidir. Destek sunan kişiler Akran Destek Ekibi üyesi olarak isimlendirilir .
Ruh sağlığı ekibi kimlerden oluşur?
Ruh sağlığı ekibi kimlerden oluşur?
Ruh sağlığı alanında çalışan kişileri şöyle sıralayabiliriz:
- Psikiyatri hekimi.
- Pratisyen hekim/Aile hekimi.
- Psikolog/Klinik Psikolog.
- Hemşire/Psikiyatri hemşiresi.
- Sosyal hizmet uzmanı
- Psikolojik Danışmanlar.
Akran Danışmanlığı Nedir Yeditepe?
Akran Danışmanlığı Nedir Yeditepe?
Yeni gelen lisans öğrencilerimizin üniversite yaşamına uyum sürecini kolaylaştırmak için oluşturduğumuz bir programdır.
Akran danışmanlığı ne zaman başlar?
Akran Danışmanlığı Nedir? İlk olarak ABD' de 1970'li yıllarda uygulanmaya başlanmıştır. 1980 ve 1990′ lı yıllarda uygulamalar genişletilmiştir. Türkiye'de ise, 2000'li yıllarda okullarda psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin gelişimi ile birlikte geniş ölçekte uygulanmaya başlamıştır.
Akran eğitimi nedir?
Akran Eğiticiliği; Akranların, akranlarını yaşam dönemi itibariyle risk altında oldukları durumlar konusunda bilgilendirmeleri, rehberlik etmeleri ve uygun sorumlu davranış konusunda teşvik edici olmaları temeline dayanan bir uygulamadır.
Akran yardımı nedir?
Akran yardımı nedir?
ÖZET: Akran Yardımı ile Eğitim (AYE) profesyonel olarak eğitmen olmayan kişilerin, benzer sosyal gruplardaki akranlarına eğitim vermek için yardım ettiği bir yöntem olarak tanımlanmaktadır. AYE'nin akran eğiticiler, öğrenciler ve tıp fakülteleri için birçok olumlu özelliği bulunmaktadır.