Modoratör
Efsanevi Üye
Akış yukarı ne demek?
Moleküler biyolojide akış yukarı ve akış aşağı terimleri DNA veya RNA'da relatif konum belirtmek için kullanılan terimlerdir. Her DNA veya RNA ipliğinin bir 5′ ucu ve bir 3′ ucu vardır, bunlar riboz veya deoksiriboz halkasındaki karbonların numaralarıyla ilişkilidir.
Aşağı akış ne demek?
Geçip gitme, sürüp gitme.
Downstream gen ne demek?
Downstream gen ne demek?
Başlama noktasından önceki diziler upstream,sonraki diziler downstream olarak adlandırılır. DNA'da bulunan bilgi işlevsel protein veya RNA ürünlerinin sentezini sağlar. Bu işlevsel ürünleri kodlayan DNA dizilerine gen, bunların oluşumuna da "gen ifadesi" denir.
Downstream ne demek biyoloji?
Downstream ne demek biyoloji?
Genin 3′ ucunda yer alan sekanslar.
Upstream ve downstream nedir?
Upstream veya memba, petrol sektöründe yaygın bir şekilde arama ve üretim (E&P) olarak bilinir. Petrol ve doğal gaz endüstrisi genellikle upstream (yukarı akış veya kaynak), midstream (orta akış) ve downstream (aşağı akış) şeklinde üç ana bileşene ayrılmaktadır.
Upstream process nedir?
Üst Akım İşlemleri (Upstream Process) Fermantasyon, biyofarmasötikleri üretmek için hücre bankalarından hareketle hücrelerin çoğaltıldığı üst akım sürecinin bir parçasıdır.
Upstream proses nedir?
Upstream proses nedir?
Akış yukarı süreç, protein kaynağı olarak kullanılacak hücrenin seçimiyle başlar ve hücrelerin çoğaltılarak üretim boyutlu hücre kültürü oluşturulması aşamasına kadar devam eder.
Upstream Supplier ne demek?
Upstream Supplier ne demek?
isletmecilik jargonunda, uretim zincirinin en tepesindeki faaliyetleri nitelemek icin kullanilan sozcuk. ornegin, soz konusu uretim bal yapimi ise, cicek tarlasina yapilan yatirimlar, ve ciceklerden balin alinip fabrikaya transfer edilmesi upstream aktiviteler olarak kabul edilir.
Upstream ne demek Biyoteknoloji?
Üst Akım İşlemleri (Upstream Process) Fermantasyon teknolojisinde biyofarmasötiklerin üretilmesi için kullanılan reaktörler biyoreaktör olarak adlandırılır. İstenen özelliklerdeki hücrelerin taranması ve seçilmesinin ardından ana hücre bankası oluşturulur.