Modoratör
Efsanevi Üye
Akademik teşvik parası ne kadar?
MADDE 7- (1) Akademik teşvik ödemesi, en yüksek Devlet memuru brüt aylık tutarının; profesör kadrosunda bulunanlar için 0'üne, doçent kadrosunda bulunanlar için 'ına, yardımcı doçent kadrosunda bulunanlar için 'ine, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı …
Dr öğretim üyesi Atama süreci ne kadar sürer?
MADDE 7 – (1) Doktor öğretim üyeleri, ilgili yönetim kurulunun görüşü alındıktan sonra fakültelerde ilgili dekanın, diğer birimlerde müdürün önerisi ile rektör tarafından en az bir en çok dört yıl süre ile atanır. (2) Her atama süresinin sonunda görev kendiliğinden sona erer.
Profesörlük başlıca araştırma eseri nedir?
Profesörlük başlıca araştırma eseri nedir?
8. BaĢlıca AraĢtırma Eseri: Doçent ve profesör kadrosuna başvuran adayın başlıca yazar olduğu ve ilgili bilim/ sanat alanında hazırladığı özgün makale ya da bilimsel kitap, sanat alanlarında ise yayına eşdeğer sanatsal eser ya da sanatsal etkinliklerden biridir.
Doçent ten sonra ne gelir?
Doçent ten sonra ne gelir?
Genelde doçentlikten sonra yapılacak bir iki yayın ile profesör olunabiliyor. Her ne kadar doçent veya profesör unvanı alınsa da öneli olan kaliteli akademisyen olabilmektedir.
En erken kaç yılda profesör Olunur?
Profesör kadrolarına atanabilmek için doçentlik unvanını aldıktan sonra en az 5 yıl, açık bulunan profesörlük kadrosu ile ilgili bir bilim alanında çalışmış olmak, kendi bilim alanında uluslararası düzeyde orijinal eserler vermiş olmak ve uygulama alanı bulunan dallarda uygulamaya yönelik çalışmalarda bulunmuş olmak …
Akademisyen atamaları nasıl yapılır?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 35.maddesine göre görevlendirilmesini uygun görürse ilgili Üniversite sicil özeti gönderir. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 35.maddesine göre ataması yapılır. İlgili Enstitüye atama onayı gönderilir.
Doktor öğretim üyesi ne kadar maaş alır?
Doktor öğretim üyesi ne kadar maaş alır?
TÜİK tarafından açıklanan veriler ışığında yeni yılda Öğretim Görevlisi maaşlarına yüzde 30,65 oranından zam uygulanacak. Yeni zamla birlikte Öğretim Görevlisi maaşı 7.864 TL'den 10.262 TL'ye yükselecek.
Profesörlük başvurusu nasıl yapılır?
Profesörlük başvurusu nasıl yapılır?
- PROFESÖR KADROSU BAŞVURUSU.
- Başvuru Dosyasında İstenen Belgeler.
- 1- Başvuru Dilekçesi.
- 2- İki adet vesikalık fotoğraf,
- 3- Nüfus cüzdanı fotokopisi,
- 4- Özgeçmiş,
- 5- Form 1,
- 6- Yayın listesi ( Doçentlik öncesi-sonrası ayrı olacak şekilde ) ( Başlıca araştırma eserinin (Doçentlik sonrası) belirtilmesi gerekmektedir ),
Kaç yılda profesör olunuyor?
Profesör unvanı almak Profesör olmak için ise 5 sene bekleme şartı vardır. Beş sene sonunda bir üniversiteye bağlı olmak gerekmektedir ve bu sefer YÖK ün değil üniversitenin belirlediği profesör olma kriterlerini yerine getirmek yeterli olacaktır.