Modoratör
Efsanevi Üye
Akademik kurul ne iş yapar?
b) Görevleri: Fakülte kurulu, akademik bir organ olup aşağıdaki görevleri yapar: 1. Fakültenin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerini ve bu faaliyetlerle ilgili esasları, plan, program ve eğitim-öğretim takvimini kararlaştırmak, 2.
Rektör yardımcıları kaç yıllığına atanır?
Rektör yardımcıları kaç yıllığına atanır?
Rektör yardımcıları, rektör tarafından beş yıl için atanır. Rektör gerekli gördüğü hallerde yardımcılarını değiştirebilir. Rektörün görevi sona erdiğinde yardımcılarının da görev süresi sona erer. Rektör iznini Yükseköğretim Kurulu Başkanından alır.
Fakülte kurulunda kimler var?
Fakülte Kurulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 17. Maddesine göre Dekanın başkanlığında fakülteye bağlı bölümlerin başkanları ile varsa fakülteye bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden ve üç yıl için fakültedeki profesörlerin kendi aralarından seçecekleri üç, doçentlerin kendi aralarından seçecekleri iki.
Üniversite Yönetim Kurulu nedir?
Üniversite Yönetim Kurulu nedir?
Üniversite yönetim kurulu; rektörün başkanlığında dekanlardan ve üniversiteye bağlı değişik öğretim birim ve alanlarını temsil edecek şekilde senato tarafından dört yıl için seçilecek üç profesörden oluşur. Rektör gerektiğinde yönetim kurulunu toplantıya çağırır.
Yüksekokul Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?
c) Yüksekokul kurulu; müdürün başkanlığında, müdür yardımcıları ve okuldaki bölüm, anabilim veya anasanat dalı başkanlarından oluşur.
Üniversite yönetim kurulu başkanı kimdir?
Üniversite yönetim kurulu başkanı kimdir?
YÖNETİM KURULU
Rektör – Başkan | Prof. Dr. Mahmut AK
İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı | Prof. Dr. Bahaüddin ÇOLAKOĞLU
Hukuk Fakültesi Dekanı | Prof. Dr.Abuzer KENDİGELEN
Edebiyat Fakültesi Dekanı | Prof. Dr. Hayati DEVELİ
Rektör yardımcılarının görevleri nelerdir?
Fakülte Yönetim Kurulu Üye seçimi nasıl yapılır?
Üniversite yönetim kurulu ne iş yapar?
Görev ve sorumluluklarını yerine getirirken Planlayarak Uygulamak ve uygulama esnasında gerekli Kontrolleri yaparak, sonuca ulaşmaya.Yetkili amirin vereceği diğer görevleri yapmak.Yükseköğretim üst kuruluşları ile senato kararlarının uygulanmasında belirlenen plan ve programlar doğrultusunda rektöre yardım etmek,Fakülte Yönetim Kurulu Üye seçimi nasıl yapılır?Fakülte Yönetim Kuruluna üye seçmek üzere Fakülte Kurulu Üyelerinin toplantıya davet eder. Gizli oyla yapılacak seçim için, üye sayısı kadar mühürlü oy ve zarf hazırlanır. Fakülte Yönetim Kuruluna dekan tarafından gösterilen altı aday arasından üç yıl için üç öğretim üyesi seçilir.Fakülte Yönetim Kurulu ne zaman toplanır?Fakülte Kurulu olağan toplantılarını her yarıyıl başında ve sonunda yapar. Dekan, gerekli gördüğü hallerde Fakülte Kurulunu toplantıya çağırır.Üniversite yönetim kurulu ne iş yapar?Fakültenin eğitim-öğretim, plan ve programları ile akademik takvimin uygulanmasını sağlamak. Fakültenin yatırım, program ve bütçe tasarısını hazırlamak. eğitim-öğretim, akademik ve bilimsel araştırma amaçlı görevlendirmeleri ile değişim programları kapsamındaki görevlendirmelerini yapmak.Rektörün görevi kaç yıl sürer?Cumhurbaşkanı bu üç adaydan birini rektör olarak atar. Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eden rektörlerin görev süresi dört yıldır. Süresi sona erenler iki dönemden fazla rektörlük yapmamış olmak kaydıyla yeniden rektör olarak seçilip atanabilirler.
Fakülte Yönetim Kuruluna üye seçmek üzere Fakülte Kurulu Üyelerinin toplantıya davet eder. Gizli oyla yapılacak seçim için, üye sayısı kadar mühürlü oy ve zarf hazırlanır. Fakülte Yönetim Kuruluna dekan tarafından gösterilen altı aday arasından üç yıl için üç öğretim üyesi seçilir.
Fakülte Yönetim Kurulu ne zaman toplanır?
Fakülte Kurulu olağan toplantılarını her yarıyıl başında ve sonunda yapar. Dekan, gerekli gördüğü hallerde Fakülte Kurulunu toplantıya çağırır.
Fakültenin eğitim-öğretim, plan ve programları ile akademik takvimin uygulanmasını sağlamak. Fakültenin yatırım, program ve bütçe tasarısını hazırlamak. eğitim-öğretim, akademik ve bilimsel araştırma amaçlı görevlendirmeleri ile değişim programları kapsamındaki görevlendirmelerini yapmak.
Rektörün görevi kaç yıl sürer?
Cumhurbaşkanı bu üç adaydan birini rektör olarak atar. Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eden rektörlerin görev süresi dört yıldır. Süresi sona erenler iki dönemden fazla rektörlük yapmamış olmak kaydıyla yeniden rektör olarak seçilip atanabilirler.