Editör
Efsanevi Üye
Akademik kadro ilanları neden durdu?
ek olarak: temmuzdan beri çıkmamasının nedeni de temmuz ayında, 703 sayılı uyum değişikliklerine dair düzenleme çerçevesinde yök'ün üniversitelere kadro verme yetkisi kaldırılmıştı. sonrasında 13 eylülde bu üstte bahsettiğim düzenleme yapıldı. dolayısıyla temmuz başından bu yana ilan çıkmıyor.
Norm kadro kaldırıldı mı?
Yönetmelik değişikliğiyle, devlet üniversitelerinin öğretim elemanı istihdamındaki norm kadro oranı 2/3'ten 3/4'e çıkarılırken, 4 yıl mesleki tecrübesi bulunan lisans mezunlarına, meslek yüksekokullarında uygulamalı dersleri vermek üzere öğretim görevlisi olma imkanı getirildi .
Norm kadro ne zaman çıktı?
Norm kadro ne zaman çıktı?
Bunun üzerine 22.02.2007 tarihli Resmi Gazete'de "Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik" yayınlanmıştır.
Araştırma görevlisi 33 A kalktı mı?
Yapılan bu yasal düzenleme ile yükseköğretimde iki farklı araştırma görevlisi atama yöntemi (33/a ve 50/d) sona ermiş, 01 Ocak 2018 tarihinden sonra yapılan tüm atamalar 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesine lisansüstü eğitim süresi sonuna kadar her defasında 1 (bir) yıllık süre ile yapılmaya başlanmıştır.
YÖK kadroları ne zaman dağıtır?
Bu süreç her yıl değişmekle birlikte Mart veya Nisan ayı içerisinde genellikle dağıtım yapılmaktadır.
Üniversite de kadro nasıl açılır?
Üniversite de kadro nasıl açılır?
Devlet üniversitelerinde, bölümler akademisyen ihtiyaçlarını rektörlüğe bildirirler. Üniversite Yönetim Kurulu'na gelen personel talepleri incelenerek karara bağlanır. Açılmasına karar verilen kadrolar YÖK'ün onayına sunulur. YÖK'ün onayından sonra gazetelere ilana çıkılarak alım süreci başlatılır.
33 A araştırma görevlisi kadrosu nedir?
Türkiye'de üniversitelerin verdikleri 33/A , ÖYP, 50/D gibi bazı kadro numaraları vardır. Bu kadrolar için de özel maddeler bulunuyor. 50/D kadrosu için iş garantisi bulunmazken 33/A kadroları lisansüstü eğitimden sonra iş garantisi sağlıyor.