Son Konular

Akademik kadro ilanlari neden durdu?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Akademik kadro ilanları neden durdu?

ek olarak: temmuzdan beri çıkmamasının nedeni de temmuz ayında, 703 sayılı uyum değişikliklerine dair düzenleme çerçevesinde yök'ün üniversitelere kadro verme yetkisi kaldırılmıştı. sonrasında 13 eylülde bu üstte bahsettiğim düzenleme yapıldı. dolayısıyla temmuz başından bu yana ilan çıkmıyor.

Norm kadro kaldırıldı mı?

Yönetmelik değişikliğiyle, devlet üniversitelerinin öğretim elemanı istihdamındaki norm kadro oranı 2/3'ten 3/4'e çıkarılırken, 4 yıl mesleki tecrübesi bulunan lisans mezunlarına, meslek yüksekokullarında uygulamalı dersleri vermek üzere öğretim görevlisi olma imkanı getirildi .

Norm kadro ne zaman çıktı?

Norm kadro ne zaman çıktı?
Bunun üzerine 22.02.2007 tarihli Resmi Gazete'de "Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik" yayınlanmıştır.

Araştırma görevlisi 33 A kalktı mı?

Yapılan bu yasal düzenleme ile yükseköğretimde iki farklı araştırma görevlisi atama yöntemi (33/a ve 50/d) sona ermiş, 01 Ocak 2018 tarihinden sonra yapılan tüm atamalar 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesine lisansüstü eğitim süresi sonuna kadar her defasında 1 (bir) yıllık süre ile yapılmaya başlanmıştır.

YÖK kadroları ne zaman dağıtır?

Bu süreç her yıl değişmekle birlikte Mart veya Nisan ayı içerisinde genellikle dağıtım yapılmaktadır.

Üniversite de kadro nasıl açılır?

Üniversite de kadro nasıl açılır?
Devlet üniversitelerinde, bölümler akademisyen ihtiyaçlarını rektörlüğe bildirirler. Üniversite Yönetim Kurulu'na gelen personel talepleri incelenerek karara bağlanır. Açılmasına karar verilen kadrolar YÖK'ün onayına sunulur. YÖK'ün onayından sonra gazetelere ilana çıkılarak alım süreci başlatılır.

33 A araştırma görevlisi kadrosu nedir?

Türkiye'de üniversitelerin verdikleri 33/A , ÖYP, 50/D gibi bazı kadro numaraları vardır. Bu kadrolar için de özel maddeler bulunuyor. 50/D kadrosu için iş garantisi bulunmazken 33/A kadroları lisansüstü eğitimden sonra iş garantisi sağlıyor.

Akademik kadro ilanlarının neden durduğunu merak edenler için belirttiğiniz sebepler oldukça önemli. Temmuz ayında, 703 sayılı uyum değişikliklerine dair düzenleme çerçevesinde YÖK'ün üniversitelere kadro verme yetkisinin kaldırılması ve ardından 13 Eylülde yapılan düzenlemeler gerçekten kadro ilanlarının durmasına neden olmuş olabilir.

Norm kadronun kaldırılıp kaldırılmadığı sorusuna cevap olarak, yönetmelik değişikliği ile devlet üniversitelerinin öğretim elemanı istihdamındaki norm kadro oranının 2/3'ten 3/4'e çıkarıldığını ve 4 yıl mesleki tecrübesi bulunan lisans mezunlarına öğretim görevlisi olma imkanı getirildiğini belirtmişsiniz. Bu değişiklikler norm kadronun arttırıldığı ve farklı kariyer fırsatlarının sunulduğu anlamına geliyor.

Norm kadronun ne zaman çıktığı sorusunu sormuşsunuz ancak yanıtını yazmamışsınız. Eğer bu konuda detaylı bilgi almak isterseniz size yardımcı olabilirim.

Araştırma görevlisi 33 A kalkıp kalkmadığına dair verdiğiniz bilgiye göre, yapılan yasal düzenleme ile 33/A ve 50/D gibi farklı araştırma görevlisi atama yöntemlerinin sona erdiği ve 01 Ocak 2018 tarihinden sonra atamaların 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesine göre yapıldığı anlaşılıyor.

YÖK kadrolarının ne zaman dağıtıldığına dair verdiğiniz bilgiye göre, bu sürecin her yıl değişiklik gösterebileceği ve genellikle Mart veya Nisan ayları içerisinde dağıtım yapıldığı belirtilmiş.

Üniversite de kadro nasıl açılır sorusu oldukça önemli. Devlet üniversitelerinde, bölümler akademisyen ihtiyaçlarını rektörlüğe bildirir, talepler incelenerek karara bağlanır, onay alındıktan sonra YÖK'e sunularak alım süreci başlatılır. Bu süreç genellikle titizlikle yürütülmektedir.

Son olarak, 33 A araştırma görevlisi kadrosunun ne anlama geldiğini açıklamışsınız. Bu tarz bilgiler akademisyenlik kariyerine ilgi duyanlar için oldukça faydalı olabilir. Eğer daha fazla detay veya başka konularda sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Kouassi kac yasinda?

Molla Numan kim oynuyor?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt