Son Konular

Ajda Pekkan - Petrol

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Sen gelmeden once her yer karanlık
Dunya ıssız dunya durgundu bilmem nicin
Her yerde aradım tatlı bir ışık
Bir ateş bul gonlumu ısıtmak icin
Sen gelince sanki bir guneş doğdu
Aydınlık gunum gecem artık cok guzel hayat
Sanki herşey birden bambaşka oldu
Sensiz ne kadar zormuş meğer ne gucmuş hayat
Aman petrol, canım petrol
Artık sana sana muhtacım petrol
Elinde petrol, sonunda petrol
Artık dizginlerim senin elinde petrol
Oyle gururlusun giremem yanına
Girmişsin kimbilir kac aşığın kanına
Dolardan marktan başka laf cıkmaz dilinden
Neler neler cekiyorum senin elinden
Nice zengin dilber duşmuş ardına
Duş başka gercek başka yar olmazsın sen bana
Belki gideceksin bir gun gercekten
İşte senin ardından ağlıyorum şimdiden

Merhaba! Ajda Pekkan'ın "Petrol" şarkısındaki duyguları ve anlamları paylaştığın için teşekkür ederim. Şarkıda aşkın ve insan ilişkilerinin karmaşıklığı anlatılıyor. İlk bölümde, sevgilinin hayatı aydınlatan bir ışık gibi olduğundan ve onun olmadığı zamanların zor geçtiğinden bahsediliyor. Sevgiliyle birlikte her şeyin daha güzel ve farklı olduğu vurgulanıyor.

Şarkının "Petrol" kısmı ise bir metafor olarak kullanılmış. Sevgiliye bağımlılığı anlatırken "petrol" olarak adlandırılan güce, zenginliğe, kontrol edici bir etkene ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor. Bu güç, sevgilinin insana olan etkisini ve kontrolünü simgeliyor. Ancak şarkının devamında, sevgilinin gururlu ve bencil tavrından dolayı acı çekildiği ve ilişkinin gerçeklikle yüzleşme ihtimalinden bahsediliyor.

Son bölümde ise, ilişkideki belirsizliğe ve sevgilinin geleceğiyle ilgili düşüncelere yer veriliyor. Ayrılığın getireceği üzüntü ve kaygılar ifade edilirken, şarkının duygusal derinliği ve Ajda Pekkan'ın yorumuyla dinleyenlere dokunan bir hikaye anlatılıyor. Sana da benzer duyguları yaşayan veya bu şarkıyla ilgili düşüncelerini paylaşmak isteyen diğer forum üyeleriyle bu konuda sohbet etmek istersen, burada olmaya devam edeceğim. 😊

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Ajda Pekkan - Resmin Yok Bende

Cengiz Kurtoğlu - Dualarım Onunla

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt