Editör
Efsanevi Üye
Ain t nerelerde kullanılır?
Buraya kadarı gayet basittir. Asıl olay ise Ain't İngilizcede yer alan diğer olumsuz yapıların yerlerine kullanılarak İngilizce dilini kolaylaştırmasındadır. Ain't yapısını 'am not', 'is not', 'are not', 'have not', ve 'has not' yapıları yerine kullanabiliriz.
AINT neyin kisaltmasi?
AINT neyin kisaltmasi?
Ain't kelimesi aslında "am, not, are not is not ve don't/doesn't" kelimelerinin yerini alan bir kelime. Buna ek olarak özellikle "ain't got" ifadesiyle "have not ve has not" ifadelerinin de yerini alabiliyor.
Gotta ne anlama geliyor?
İngilizce'de "gotta" kelimesi aslında "have got to" kalıbının çabuk bir şekilde söylenmiş hali. Bu Türkçe'de "Ne yapıyorsun?" sorusunu "Napıon?" diye sormaya benziyor. "Have got to" kalıbı İngilizce'de cümleye zorunluluk anlamı katıyor. Örneğin "I have got to go" cümlesi "gitmeliyim" anlamına geliyor.
Tryna nedir?
Tryna nedir?
ingilizcede, sokak ağzında (tembellik); "trying to", "trying the", "trying a", "trying to do", "trying to go" anlamlarına gelen varsatil kelime. en uyuz olduğum kullanımlardan biri. tam bir yayvan ağız lafı.
Gonna nerelerde kullanılır?
Gelecek zaman için kullanılan "going to" dan hemen sonra fiil gelirken, ikinci söylediğimde genelde yer ismi geliyor. İkinci "going to" yani "….a gidiyorum" anlmına gelen "going to" kalıbında kesinlikle "gonna" denmez."Gonna" sadece ve sadece gelecek zaman için kullanılan "going to" kalıbının yerine söylenir.
Youtube Türkçe anlamı ne demek?
Youtube Türkçe anlamı ne demek?
Vikipedit 2005'te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuş bir Video barındırma web sitesidir. "Tube" kelimesi Cathode ray tube; Televizyon Tüpünden gelmiştir. Broadcast Yourself; Kendini Yayınla sloganı ile yola çıkmıştır.
Ayın paylaştırma ne demek?
Madde 253 – Paylaştırmanın ayın olarak yapılması asıldır. Buna olanak yoksa bedel eklemek suretiyle paylar denkleştirilir. Eşlerden birinin diğerine ödeyeceği bedel, malların tasfiye anındaki sürüm değerlerine göre hesaplanır. Bu hesaplamada paylaşım konusu malların edinilmesinden doğan borçlar indirilir.
Ayin düzenlemek ne demek?
Ayin düzenlemek ne demek?
Bu kelime "tapınma, ibadet" mânasına gelen kült (Lat. cultus) kavramına yakın bir anlamda, geleneksel dinî davranış ve hareketleri belirtmek üzere kullanılmaktadır. Âyin bir ibadet şekliyse de toplu halde yapılması, belirli usullere göre icra edilmesi yönünden ferdî ibadetten ayrılır.
I'M tryna ne demek?
I'm trying, I'm trying, I'm trying. Dayan. Deniyorum, deniyorum, deniyorum.
Wanna ne zaman kullanılır?
Wanna ne zaman kullanılır?
İngilizce'de "wanna" kelimesini bilmek konuşmak açısından çok fazla olmasa da anlamak açısından çok önemli.Bunun mutlaka "want to" yani istemek anlamına geldiğini bilmelisin.Örneğin, I want to go(Gitmek istiyorum.) I want to play football.(Futbol oynamak istiyorum.) Do you want to go home?(eve gitmek istiyormsusun?)