- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Aile katılım çalışmaları nedir?
Aile katılımı; velilerin etkin katılımıyla gerçekleşen, çocukların evleri ile okulları arasında köprü oluşturan, ebeveynleriyle hem eğlenceli vakit geçirmesini sağlayıp hemde okulda öğrenmiş olduğu bilgileri pekiştirdiği, anne-baba-çocuk ile yapılan etkinliklerin tümüdür.
Kaynaştırma eğitiminde ailenin rolü ve önemi nedir?
Yapılan araştırmalarda ailenin, eğitime aktif katılımıyla, çocuğun var olan kapasitesini en üst düzeyde kullanabilmesini sağladığı görülmüştür. Ailenin eğitim programlarına katılımıyla çocukların öğrenme kapasitesinin kısa dönemde arttığı ve çocuğun kendine güven duygusu kazandığı görülmektedir.
Okul öncesinde aile neden önemlidir?
Aile; çocuğun gelişimini, toplumsal uyumunu ve başarısını etkileyen en önemli etkenlerden biridir. Anne-babalar çocuklarını yetiştirmek için ciddi zaman, emek ve enerji harcarlar. Özellikle ömrünün ilk yıllarında çocuğun yaşamasında ve gelişmesinde anne-baba kadar önemli olan başka bir etken söz konusu değildir.
Obader ne demek?
Okul Öncesi Eğitimle Bütünleştirilmiş Aile Destek Eğitim Rehberi (OBADER), TC Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında Okul Öncesi Eğitim Programı ile bütünleştirilerek oluşturulmuş bir rehber kitaptır.
Aile eğitimi ve aile katılımı nedir?
Aile katılımı; ailenin desteklenmesine ve eğitilmesine, ev ile eğitim kurumu arasındaki iletişimin arttırılmasına ve bunun sürekliliğinin sağlanmasına, ailenin eğitim süreçlerine katılmasına ve katkıları ile eğitimin zenginleştirilmesine.
Aile eğitiminin önemi nedir?
Aile eğitim program- ları, ailenin, çocukların okuldaki etkinliklerine de katılmalarını sağlamaktadır. Ailenin çocuklarının eğitimine katılmaları, eğitimin devamlılığını sağla- makta, çocukların kendine güven duygusu, akademik başarısı ve ailesi ile ilişkilerinde olumlu etkileri olmaktadır.
Açep ne demek?
5 yaş itibarıyla daha önce okul öncesi eğitim hizmeti almamış çocuklara ve annelerine yönelik bilimsel temelli ve ev merkezli bir eğitim programı olan Anne Çocuk Eğitim Programı (AÇEP) ile, anneleri evde çocuklarının eğitimine verebilecekleri destek konusunda güçlendiriyoruz.
Aile eğitim programı hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?
Katılacakları programdan kendileri, aileleri ve çocukları için sağlayabilecekleri yararlar açık bir dille anlatılmalıdır. Aile bireylerinin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak yollar gösterilmelidir. Toplantının konusu, amacı ve önemi vurgulanmalıdır. Katılımcılara isimleri ile hitap edilmelidir.
"Aile katılımı; anne- babaların ve diğer aile üyelerinin, çocukların eğitimi ve gelişimine katkıda bulunmaları için eğitim programına katıldıkları bir süreçtir" (Morrison, 2003).
Aile katılımının temel amacı, aile yaşamını güçlendirerek çocuğun gelişimine katkıda bulunulması ve okul-aile işbirliği yoluyla ebeveynlerin çocuğun eğitiminde etkin bir şekilde rol almasıdır (Aksoy ve Turla, 1999).