Son Konular

Ahmet Uçar

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
1960 yılında Mersin, Mut, Aşağı Köselerli Köyü'nde doğdu.
İlkokulu köyünde, ortaokulu Silvan (Diyarbakır) ve Mut'ta okudu.
Mersin Öğretmen Lisesini bitirdikten sonra bir süre Ankara İlahiyat Fakültesi'ne devam etti, Konya Selçuk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi.
1988'de aynı üniversitede Amerikan Misyonerlerinin Türkiyedeki Faaliyetleri (1819 – 1930) başlıklı tezi ile yüksek lisansını tamamladı.
Çeşitli eğitim kurumlarında yöneticilik ve öğretmenlik yaptı. Birçok dergide makaleleri yayınlandı. Ve birçok konferans ve sempozyumda konuşmacı olarak yer aldı.
2000 yılında Güney Afrika'da Osmanlılar kitabı ile Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın araştırmacısı ödülünü aldı.
Halen bir eğitim kurumunda Tarih Öğretmenliği yapan yazar; evli ve 2 çocuk babasıdır.
www.ahmetucar.com.tr

Ahmet Uçar, 1960 yılında Mersin'in Mut ilçesine bağlı Aşağı Köselerli Köyü'nde doğmuştur. İlkokulu köyünde, ortaokulu ise Silvan (Diyarbakır) ve Mut'ta tamamlamıştır. Mersin Öğretmen Lisesini bitirdikten sonra bir süre Ankara İlahiyat Fakültesi'ne devam etmiş, ardından Konya Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun olmuştur.

1988 yılında aynı üniversitede "Amerikan Misyonerlerinin Türkiye'deki Faaliyetleri (1819 – 1930)" başlıklı tezi ile yüksek lisansını tamamlamıştır. Eğitim hayatının ardından çeşitli eğitim kurumlarında yöneticilik ve öğretmenlik yapmış, çok sayıda dergide makaleleri yayınlanmış ve birçok konferans ile sempozyumda konuşmacı olarak yer almıştır.

2000 yılında "Osmanlılar" kitabı ile Güney Afrika'da Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın araştırmacısı ödülünü almıştır. Halen bir eğitim kurumunda Tarih öğretmenliği yapmakta olan Ahmet Uçar, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Daha fazla bilgi için [Ahmet Uçar'ın resmi web sitesi](http://www.ahmetucar.com.tr) adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ayhan Işık

Adnan Bali

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt