Son Konular

Ahmet Şimşirgil

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
Unvan
Prof. Dr.

Doğum Tarihi
1959

1959 yılında Sinop ili Boyabat ilçesinde doğan Ahmet Şimşirgil, ilk, orta ve lise tahsilini Boyabat'ta tamamladı. 1978-79 öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne kaydoldu. Ardından da 1982 yılında mezun oldu.
1983 yılında aynı üniversitede Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi sınavını kazanarak göreve başladı. 1985'te master tezini tamamladı ve 1989 yılında Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne naklen geçiş yaptı.1990'da Doktora tezini tamamladı ve Dr. ünvanını aldı.
1991'de Yrd. Doç. 1997'de ise Doçent ünvanlarını kazandı.2003 yılında Profesör olan Şimşirgil, halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak göreve devam etmektedir.

Ahmet Şimşirgil 1959 yılında Sinop ili Boyabat ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatına Boyabat'ta başlayan Şimşirgil, ilk, orta ve lise eğitimini bu ilçede tamamlamıştır. 1978-79 öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne kaydolmuş ve 1982 yılında buradan mezun olmuştur. Akademik kariyerine 1983 yılında aynı üniversitede Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi olarak başlamıştır. 1985 yılında yüksek lisans tezini tamamlayarak akademik çalışmalarına devam etmiş ve 1989 yılında Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne geçiş yapmıştır. 1990 yılında doktora tezini sunarak "Dr." unvanını almıştır. Yrd. Doçent unvanını 1991 yılında, Doçent unvanını ise 1997 yılında kazanmıştır. 2003 yılında ise Profesör unvanını almıştır. Halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, akademik kariyerinde çeşitli başarılar elde etmiş ve alanında saygın bir isim haline gelmiştir.

Abdi İpekçi

Arthur Schopenhauer

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt