Son Konular

Ahmet Kekeç

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
Ahmet KEKEÇ, 1961 yılında Malatya'da doğdu. Sırasıyla Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Atatürk Lisesini okudu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsünden atıldı. Yazı hayatına aylık Dergi, Mavera ve Yöneliş dergilerinde hikaye, deneme ve eleştiri yazıları yazarak başladı. 1985 yılında ilk hikaye kitabı olan "Son İyi Şeyler"i çıktı. Bir kısmı gazete yazılarından oluşan 10 kitabı bu dönemden sonra yayımlandı. Milli Gazete, Yeni Haber, Zaman, Vahdet, İmza ve Akit gazetelerinde muhabir, editör ve köşe yazarı olarak çalıştı. 15 yıldır gazetecilik yapıyor. Gazetelerde yazdığı yazılar MGV Gençlik Dergisi (1997) ve Türkiye Yazarlar Birliği (1997) tarafından ödüllendirildi. Son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştırdı .Halen Yeni Şafak gazetesinde günlük yazılarını sürdüren Kekeç bu süre içerisinde hakkında açılmış 30 a yakın ceza ve tazminat davasıyla boğuşmaktadır.
Emre Yayınları'nda Çıkan Eserleri :
1- CİA ve 12 Eylül 2- İnek Sosyalizmi 3- Atam Sen Kalk Ben Yatam (Tükendi) 4- Yurtta Sus,Cihanda Sus 5- Maalesef Türkiye

Ahmet Kekeç, 1961 yılında Malatya'da doğmuş ve eğitim hayatına Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Atatürk Lisesi'nde devam etmiştir. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nden atıldıktan sonra yazı hayatına dergicilikle başlamış ve hikaye, deneme ve eleştiri yazıları yazmıştır. İlk hikaye kitabı olan "Son İyi Şeyler"i 1985 yılında yayımlamıştır. Bu dönem sonrasında gazete yazılarından derlenen 10 kitabı daha yayımlanmıştır.

Gazetecilik kariyerine devam eden Kekeç, Milli Gazete, Yeni Haber, Zaman, Vahdet, İmza ve Akit gazetelerinde muhabir, editör ve köşe yazarı olarak çalışmıştır. 15 yıldır gazetecilik yapmaktadır ve yazıları MGV Gençlik Dergisi (1997) ve Türkiye Yazarlar Birliği (1997) tarafından ödüllendirilmiştir. Son yıllarda çalışmalarını roman alanına yoğunlaştıran yazar, halen Yeni Şafak gazetesinde günlük yazılarını sürdürmektedir.

Emre Yayınları'nda çıkan eserleri arasında "CIA ve 12 Eylül", "İnek Sosyalizmi", "Yurtta Sus, Cihanda Sus", ve "Maalesef Türkiye" gibi kitapları bulunmaktadır. Ayrıca "Atam Sen Kalk Ben Yatam" adlı eseri de bu listede yer almaktadır. Kekeç, edebiyat ve gazetecilik alanında önemli eserlere imza atmış olsa da, hakkında açılmış birçok ceza ve tazminat davasıyla da karşı karşıya kalmıştır.

Ali Şir Nevai

Ahmet Mete Işıkara

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt