Son Konular

Ahmet Cemil Mataraci

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

1950'de Mardin'de doğdum. İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Mardin'de yaptım. 1968'de Gazeteciliğe başladım. 1973-75 döneminde askerliğimi yaptım 1977'de Mardin Belediye Meclisi üyeliğine seçildim. 21 ve 22. Dönem Demokrat Partiden Millet Vekili Adayı oldum. Mardin spor ve değişik sosyal amaçlı derneklerde görev yaptım. Son yedi yılda D.Y.P ve Demokrat Parti İl Başkanlıklarında bulundum. 2005'te emekli oldum. Evliyim. Arapça ve Kürtçe biliyorum.
30 Mart 2014 Yerel Seçiminde CHP'den Mardin Belediye Başkan Adayı oldu.

Ahmet Cemil Mataracı, 1950 yılında Mardin'de doğmuştur. Eğitim hayatına Mardin'de başlayarak ilkokul, ortaokul ve liseyi bu şehirde tamamlamıştır. Gazetecilik kariyerine 1968 yılında adım atmıştır. Askerlik görevini 1973-1975 yılları arasında yerine getirmiştir. 1977 yılında Mardin Belediye Meclisi üyeliğine seçilmiş ve daha sonra 21. ve 22. dönemlerde Demokrat Parti'den milletvekili adayı olmuştur.

Mardin spor ve çeşitli sosyal amaçlı derneklerde görev almış, son yedi yılda ise DYP ve Demokrat Parti il başkanlıklarında bulunmuştur. 2005 yılında emekli olmuş olan Ahmet Cemil Mataracı, evlidir ve Arapça ile Kürtçe dillerini bilmektedir.

Çeşitli görevlerin ardından, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Mardin Belediye Başkanı adayı olmuştur. Bu süreci detaylı bir şekilde aktardığı için ilginç bir hayat hikayesine sahip olduğu anlaşılıyor.

Aslı Seçkin

Ahu Özyurt

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt