Son Konular

Ahmet Akça

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
Ülke
Türkiye

ODTÜ'nün Matematik ve İstanbul Üniversitesi'nin Sosyoloji bölümlerinde bir sure eğitimine devam eden Akça, Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi bölümünden mezun olmuştur.
1980- 1988 yılları arasında cam ve gıda sektörlerinde Dış Ticaret Müdürü olarak görev aldı.
1988'de International Trading House Company'de üstlendiği Genel Müdürlük görevini 1992 yılına kadar sürdürdü.
Daha sonra kendi işini kurmuş ve halen bunu yürütmektedir. Ahmet Akça, lojistik hizmetleri veren Akça Lojistik Hizmetleri ve Ticaret A.Ş'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı'dır.
Buna ek olarak, Ocak 2010'da Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin Mütevveli Heyeti kuruluşunda yer almış ve Kasım 2011'den bu yana Mütevelli Heyeti Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.
11 Mart 2013 tarihli SPK kararı ile Turkcell Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Ahmet Akça'nın biyografisine dair verilen bilgilere göre, Türkiye'de eğitim hayatına ODTÜ Matematik bölümünde başlamış ve daha sonra İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde eğitimine devam etmiştir. Mezuniyetini ise Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi bölümünden almıştır.

İş hayatına 1980 yılında cam ve gıda sektörlerinde Dış Ticaret Müdürü olarak başlamıştır. Daha sonra 1988 yılında International Trading House Company'de Genel Müdür olarak görev yapmış ve 1992 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür. Daha sonra kendi işini kurmuş ve halen yönetmektedir. Akça, lojistik hizmetleri sunan Akça Lojistik Hizmetleri ve Ticaret A.Ş'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

Ayrıca, 2010 yılında Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti kuruluşunda yer almış ve 2011 yılından bu yana Mütevelli Heyeti Başkanı olarak görev yapmaktadır. 11 Mart 2013 tarihinde SPK kararıyla Turkcell Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştır. Ahmet Akça'nın kariyerindeki gelişmeler ve görevleri, iş dünyasındaki başarılı ve etkili kişilik olarak tanınmasını sağlamıştır.

Ahmet Arif

Abdulaziz Yazar

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt