Son Konular

Ağzıbüyük Köyü Yüreğir Adana

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

SoruCevap

Yüreğir Ağzıbüyük Köyü Bilgileri - Ağzıbüyük Köyü Hakkında - Ağzıbüyük Köyü Tanıtımı - Ağzıbüyük Köyü Resimleri

Ağzıbüyük,Adana Yüreğir ilçesine bağlı bir köyüdür.

İlçe: YÜREĞİR

İl: ADANA

İle Uzaklığı:22 km

İlçeye Uzaklığı:22 km

Rakım: m

Nüfus:

2000:185
1997:218

Tarihi

Köyün adı ilk girişindeki su kuyusundan aldığı söylenir.İlk girişteki kuyunun ağzı çok geniş olduğundan çevre halkı suya giderken nereye gidiyorsun sorusuna Ağzıbüyük'e su almaya gidiyorum cevabını veriyorlarmış,böylelikle köyün adı Ağzıbüyük kalmış.

Kültür

adana kebabı içli köfte,yüsük çorbası ,sıkma

Coğrafya

Adana iline 22 km, Yüreğir ilçesine 22 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Köy Muhtarı: Bilgi yok.

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılmamaktadır. Taşımalı eğitimden yararlanılarak öğrenciler [[Çotlu] ilköğretim okulunda eğitimlerini devam ettirmektedirler. Köyün içme suyu şebekesi var kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve Ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Ağzıbüyük Köyü, Adana Yüreğir ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adı, ilk girişindeki su kuyusundan gelmektedir. Köy ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu bulunmasına rağmen kullanılmamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi mevcut ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Köyde PTT şubesi ve sağlık ocağı bulunmamaktadır. Ulaşımı sağlayan yol asfalt olup elektrik ve sabit telefon hizmeti vardır.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

Akkuyu Köyü Yüreğir Adana

S

Aflak Köyü Yüreğir Adana

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri