Son Konular

Agir kusurlar nelerdir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Ağır kusurlar nelerdir?

Yol takımları muayenesi testlerine göre ağır kusur sayılanlar:
- Arka aks ve taşıyıcılarda hasar olması
- Arka aks yatağının yerinde olmaması
- Lastiğin dış aşınma yüzeyi sınıra ulaşmış veya sınırın üzerinde olması
- Ön aksta hasar ya da yanlış tamir tespit edilmesi.
- Ön alt rotilde hasar olması

Hafif kusurlar nelerdir?

Havalı Frenler, Mekanik Freni Sistemi, Kontrol bağlantı Uçları, Frenlerin Serbestliği, Yay Kurmalı El Fren Sistemi, Direksiyon, Görüş alanı, Dikiz Aynası, Camlar, Aydınlatma, Kısa Huzmeli Far, Park Lambası, Geri Vites Lambası, Dörtlü İkaz Sistemi, Elektrik Kabloları: Hafif Kusurlu Sayılır.

2022 arac muayene agir kusurlar neler?

2022 arac muayene agir kusurlar neler?
Araç muayenesi ağır kusur tablosu şu şekildedir;
- Araç fren sistemi ağır kusurları;
- Araç direksiyon sistemi ve ön düzen ağır kusurları;
- Araç ayna ve cam ağır kusurları;
- Araç aydınlatma sistemi ağır kusurları;
- Araç yol takımları ağır kusurları;
- Araç şase ağır kusurları;
- Araç diğer aksamları ağır kusurları;

Reflektör ağır kusur mu?

Reflektör ağır kusur mu?
TUVTURK belirlenen normlara uygun muayene yapar. Güncel tabloya göre üçgen reflektör ve Stepne bulundurmamak Hafif Kusur olarak Muayeneden Geçmektedir.

Araç muayene neler gerekli?

Araç Muayenesinde İstenen Belgeler Nelerdir?
- Kimlik belgesi.
- Aracın size ait olduğunu gösteren ve aracın son hâliyle güncellenmiş ruhsat.
- Zorunlu trafik sigortası poliçesi.
- Vergi ve ceza borcu olmadığını gösterir belge.
- Egzoz gazı ölçüm muayene belgesi.
- LPG'li araçlarda sızdırmazlık raporu.

Ilk yardım çantası olmadan araç muayeneden geçer mi?

Buna rağmen, araç ilk yardım çantası bulundurmak hayati bir durum olduğu unutulmamalıdır. Yani aracınızda ilk yardım çantası yoksa veya bulunmuyorsa aracınız hafif kusurlu olarak değerlendirilir. Hafif kusurlu olarak değerlendirilen bir araç ise muayeneden geçer.

Arka cam silecek hafif kusur mu?

Arka cam silecek hafif kusur mu?
Sedan araçlarda olmaz zaten, hatchback ve station araçlarda olur arka silecek. HB ve SW araçlarda bakıyorlardır ama yalnızca bu varsa hafif kusurlu geçersin. Muayeneden sonra da sök, sonrakine kadar Allah kerim. HB ve SW araçlarda bakıyorlardır ama yalnızca bu varsa hafif kusurlu geçersin.

TÜVTÜRK araç ağır kusurlar nelerdir?

TÜVTÜRK araç ağır kusurlar nelerdir?
Aracın Belgelerindeki Ağır Kusurlar
- Araç ruhsatı okunmuyor.
- Araç ruhsatı yıpranmış
- Araç ruhsatında elle düzeltme var.
- Aracın rengi farklı
- Aracın yakıt tipi farklı
- Aracın koltuk sayısı farklı
- Aracın kategorisi farklı
- Aracın yükü – cinsi ve sınıfı uyuşmuyor.

Araç muayenesinde ilk yardım çantası ağır kusur mu?

Tek reflektör muayeneden geçer mi?

Stepne, reflektör, ilkyardım çantası ve yangın söndürme cihazı hafif kusur olarak geçmektedir.

Ağır kusurlar genellikle araç muayenelerinde ciddi tehlike oluşturan durumlar olarak kabul edilir ve aracın muayeneden geçmesini engelleyebilir. Örneğin, arka aks ve taşıyıcılarda hasar olması, ön alt rotilde hasar olması veya ön aksta hasar ya da yanlış tamir tespit edilmesi gibi durumlar ağır kusurlara örnek olarak verilebilir.

Hafif kusurlar ise genellikle daha küçük veya düzeltilmesi daha kolay olan sorunları ifade eder. Örneğin, havalı frenlerde veya mekanik fren sisteminde ufak bir problem, kontrol bağlantı uçlarında sorun, direksiyonda küçük bir aksaklık gibi durumlar hafif kusurlar olarak değerlendirilebilir ve araç muayenesinden geçebilir.

2022'de araç muayenesinde ağır kusurlar arasında araç fren sistemi, direksiyon sistemi, ayna ve cam aksamları, aydınlatma sistemi, yol takımları, şase ve diğer aksamlar gibi alanlar bulunmaktadır. Bu kusurlar genellikle aracın güvenliği veya diğer sürücülerin güvenliğini tehdit eden durumları ifade eder.

Reflektör eksikliği genellikle hafif kusur olarak değerlendirilir. Ancak, belirli normlara uygun olmayan durumlar veya trafiğe çıkışı engelleyecek boyutta eksiklikler varsa, ağır kusur olarak nitelendirilebilir.

Araç muayenesi için gerekli belgeler genellikle kimlik belgesi, güncellenmiş ruhsat, zorunlu trafik sigortası poliçesi, vergi ve ceza borcu olmadığını gösteren belge, egzoz gazı ölçüm muayene belgesi ve LPG'li araçlarda sızdırmazlık raporu gibi belgeleri içerebilir.

Araç muayenesinde ilk yardım çantası bulundurmanın önemi vurgulanmaktadır. İlk yardım çantasının araçta bulunmaması hafif kusur olarak değerlendirilebilir ve aracın muayeneden geçmesine engel olmaz, ancak ilk yardım çantasının bulundurulması önemlidir.

Arka cam sileceği, sedan araçlarda genellikle bulunmazken, hatchback ve station araçlarda bulunabilir. Muayene sırasında arka cam sileceği olup olmadığı kontrol edilir ve eğer arka cam sileceği bulunmuyorsa, bu durum hafif kusur olarak değerlendirilebilir ve araç muayeden geçebilir.

Son olarak, TÜVTÜRK araç muayenesinde belirli belge ağır kusurlarının arasında aracın ruhsatında okunamayan bilgi olması, ruhsatta elle düzeltme bulunması, aracın rengi, yakıt tipi, koltuk sayısı, kategorisi veya yükü-uymayan cinsi ve sınıfı gibi durumları içerebilir. Bu tür ağır kusurlar aracın muayeneden geçmesini engelleyebilir.

Dogal bitkisel sampuan nasil yapilir?

TikTok arama yeri nerede?

1. Konular

1. 1.284.226
  2. Mesajlar

1. 1.670.384
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt