- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Ağaç yaşken anlamı nedir?
Ağaç Yaşken Eğilir atasözünün Türk Dil Kurumuna göre anlamı, insanların küçük yaşlarda daha kolay eğitilebileceklerini anlatan, bir söz anlamındadır. Çocuklar küçük yaşlardayken, her türlü bilgiyle ve beceriyle şekil vermeye elverişlidirler. Yıllar geçip büyümeye başladıklarında eğitilmeleri de zorlaşır.
Ağaç yaşken eğilir kimin sözüdür?
Ağaç yaş iken eğilir. Bu sözü İslam âlimlerinden Sâdi söylemiştir.
Aşağıdakilerden hangisi eğitim ile ilgili bir atasözüdür?
Aşağıdakilerden hangisi eğitim ile ilgili bir atasözüdür?
Kalem kılıçtan üstündür; İnsanlar kalem ile kılıçların yapacağından çok daha önemli işler yaparlar. Kılıç şiddeti ve kavgayı kalem ise eğitimli olmayı sağlar. Bu nedenle kalem kılıçtan daha değerlidir. Ağaç yaşken eğilir; bir insana herhangi bir şey öğretmek için küçük yaşlarda bu işe başlamak gerekir.
Ağaç yaş iken eğilir atasözü mü?
Ağaç yaş iken eğilir atasözü mü?
AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR TDK SÖZLÜK ANLAMI Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "ağaç yaşken eğilir" atasözünün açıklaması; "Çocuklar küçükken daha kolay eğitilir ama büyüyünce zor eğitilir" şeklindedir.
Eğitim atasözü nedir?
Eğitim, hem kültürümüzde hem de dinimizde "ilim" olarak adlandırılmıştır. Örneğin: İlm-i Beden (Tıp). "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözü ise eğitimin dinimizde ne kadar önemli olduğunu gösterir.
Ağaç yaşken eğilir atasözü nasıl ortaya çıkmıştır?
Kökleri izleyerek!" Kan ter içinde kalan çocuk, fidanın kök uçlarına ulaşamadan yorulunca ona yardımına koşan arkadaşlarından biri öğretmenine, "Ama siz kolayca çıkarmıştınız," diye sızlanınca, gülümsedi öğretmen ve "Ağaç yaşken eğilir, diye boşuna dememişler," dedi.
Sakla samanı gelir zamanı atasözü ne anlama gelir?
Sakla samanı gelir zamanı atasözü ne anlama gelir?
Elimize geçen her şey mutlaka başka bir durum için gerekli olur. Sakla samanı gelir zamanı atasözü ile anlatılmak istenen de tam olarak budur. Elimize geçen her bir nesne her ne kadar ilk başta gereksiz gibi gözükse de bir gün sırası geldiğinde işimize yarar.
Ne ekersen onu biçersin atasözü ne anlama gelir?
Ne ekersen onu biçersin atasözü ne anlama gelir?
"Bir birey çevresindeki insanlara nasıl davranırsa aynı davranışlardan karşılık görür" anlamında bir atasözüdür.