- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Afet eğitimi nedir ve neden önemlidir?
Temel afet eğitimi, insan hayatına odaklanmaktadır. İnsanların çevrelerindeki tehlikelerin ve risklerin farkına varmalarını sağlamaktadır. Afetler öncesi yapılması gerekenler konusunda bilinçlenme ve afet sırasında doğru davranış modellerini uygulama gibi yetkinlikler kazandırmayı amaçlamaktadır.
Türkiye'de afet yönetimi niçin önemlidir?
Afet nedeniyle üretim kaybı, pazar kaybı, işsizlik gibi sorunlar dolaylı ekonomik kayıplar olarak kalkınma sürecine olumsuz etki etmektedir. Son yıllarda etkisini giderek arttıran, kentsel altyapı yetersizlikleri ile de birleşince can kayıplarına neden olan seller ülkemizin afet sıralamasındaki önemini korumaktadır.
Türkiye'de afet yönetim sisteminin temelinde hangi kurumsal yapılanma yer almaktadır?
Baba devlet anlayışı: 7269 sayılı yasa, ve özellikle de 1999 depremleri sonrasında çıkarılan kanun ve kanun hükmünde kararnamelerle, doğal afetlerden etkilenmiş olan insanların tüm ihtiyaçlarının kamu kaynakları ile karşılanması ve yaraların bir an önce sarılması yaklaşımı afet yönetim sisteminin esasını teşkil …
Afet Kurtarma neden önemlidir?
Gönüllü arama kurtarma ekipleri ile afet ve felaketlerin oluşturacağı etki azaltılmış, maddi ve manevi toparlanma hızlanmış ve toplumda ki gönüllülük bilinci artmış olacaktır.
Doğal afetler sonrasında yardımlaşma neden önemlidir?
Afet, nüfusun yoğun olduğu bir bölgede gerçekleşirse, hem can hem de mal için daha fazla hasara sebep olur. Deniz Feneri yardım kuruluşu her doğal afet sonrasında bölgeye büyük yardımlar ulaştırarak bu doğal afetten etkilenen tüm insanlara yardım etmektedir. Bu yüzden yapılan her yardım büyük önem taşımaktadır.
Afet Gönüllüsü neden önemlidir?
Özellikle ülkemiz gibi deprem kuşağında bulunan yerlerde arama kurtarmanın önemi hayatidir. Acil durum ve afetlerde anında müdahale gereklidir. Can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi amaçlanarak işletmeler, personel içinde ekipler kurarak eğitim alma konusunda yönlendirici olmaktadır.