Son Konular

Adnan Şenses Kimdir?

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Adnan Şenses 2181935 de Babası Muhsin, annesi Emine'den Bursa'da dünyaya gelen Adnan Şenses babasının memuriyeti dolayısıyla Ankara'ya taşındılar
İlkokula Ankara İsmet İnönü ilkokulu'nda başlayan Adnan Şenses, tahsilinin devamını İstanbul'a taşındıkları Karagümrük Ilk ve Ortaokulu'nda tamamladıAdnan Şenses, atölye çalışmaları esnasında, sesinin güzelliğiyle çevresinin dikkatini çekince 1956 yılında müzik hayatına başlamıştır 24 yaşında askerliğini bitirmiştir
Adnan Şenses Ilk filmini 1960 yılında Yoksul Şarkıcı adında yapmıştır Bu sıralarda Yeşilçam'da film yapımcısı "Suzan Yakar Rutkay ile tanışıp 1961'de evlendi Birincil müzik derslerini ondan almıştırAnkara Radyosunun açmış olduğu imtihana girerek pekiyi derece ile Ankara Radyosunda göreve başlamış, 16 yıl tayin yaptıktan daha sonra Radyo 'dan istifa ederek profesyonel sanat hayatına atılmıştırÜnlü sanatkâr 2019 yılında Mide kanseri olduğundan ameliyat ile midesini komple aldırmak zorunda kalmıştı
Adnan Şenses'in Albümleri :
1991 Birincil Kere Ağladım
1993 Gözümün Bebeği
1994 Dokunmayın Bana
2003 Sen İstemesende
2005 Adnan Şenses Klasikleri Vol1
2005 Adnan Şenses Klasikleri Vol2 *

Adnan Şenses, 21 Ağustos 1935 tarihinde Bursa'da dünyaya gelmiştir. Babası Muhsin ve annesi Emine olan Adnan Şenses, babasının memuriyeti dolayısıyla ailesiyle birlikte Ankara'ya taşınmıştır. İlkokulu Ankara İsmet İnönü İlkokulu'nda okuyan Adnan Şenses, ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındıklarında Karagümrük İlk ve Ortaokulu'nda eğitimini tamamlamıştır.

Müzik kariyerine atölye çalışmaları esnasında sesinin güzelliğiyle dikkat çeken Adnan Şenses, 1956 yılında müzik dünyasına adım atmıştır. 24 yaşında askerlik görevini tamamlamıştır. İlk filmi olan "Yoksul Şarkıcı"yı 1960 yılında çeken sanatçı, aynı dönemde Yeşilçam'da film yapımcısı Suzan Yakar Rutkay ile tanışıp 1961 yılında evlenmiştir. Sanatçı, müzik eğitimlerini eşi Suzan Yakar Rutkay'dan almıştır.

Ankara Radyosunun açtığı imtihana girerek pekiyi derece ile Ankara Radyosunda göreve başlayan Adnan Şenses, 16 yıl radyo görevi yaptıktan sonra istifa ederek profesyonel müzik hayatına atılmıştır. Ünlü sanatçı, 2019 yılında mide kanseri teşhisi konulmuş ve ameliyatla midesinin tamamı alınmak zorunda kalmıştır.

Adnan Şenses'in albümlerinden bazıları şunlardır:
- 1991 Birincil Kere Ağladım
- 1993 Gözümün Bebeği
- 1994 Dokunmayın Bana
- 2003 Sen İstemesende
- 2005 Adnan Şenses Klasikleri Vol1
- 2005 Adnan Şenses Klasikleri Vol2

Sanatçının kariyerinde birçok başarılı şarkı ve albüm yer almaktadır, müzikseverler tarafından sevilerek dinlenmektedir.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Açık İlköğretim 2. Dönem Yeni Kayıt İşlemleri

Citroen C5 Resimleri

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt