Son Konular

Adnan Polat

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
işadamı
Galatasaray Spor Klubü Başkanı
1953 yılında doğdu. ABD Long Island Üniversitesi'nde iş İdaresi öğrenimi gördü. 1976 yılında mezun oldu. Türkiye'ye döndü ve Polat İnşaat'ta şantiye şefi yardımcılığı yaptı. 1981'den itibaren, Ege Seramik yönetim kademelerinde 10 yıl süre ile çeşitli görevler aldı. Ege Seramik Şirketler Topluluğu'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. Aynı zamanda Polat Holding Şirketler Topluluğu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor. 1992-1996 yılları arasında Galatasaray Kulübü'nde Başkan Yardımcılığı ve Futbol Komitesi Başkanlığı yaptı. 1997 yılında Tayland Fahri Konsolosluğu ünvanına layık görüldü. 18 Nisan 1999'da yapılan yerel seçimlerde, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, fakat seçilemedi. Halen Galatasaray Spor Klubü başkanı.
Galatasaray'da Adnan Polat devri bitti
Galatasaray Kulübü'nde Mali Genel Kurul, 27 Mart 2010 tarihinde yapıldı. G.Saray yönetimi mali açıdan ibra edilirken idari açıdan ibra edilmedi. Sarı-kırmızılı kulübün yeni tüzüğüne göre yönetim idari açıdan ibra edilmediği için 30 gün içerisinde seçimli genel kurula gidilecek. Mevcut yönetimden kimse aday olamayacak.

Adnan Polat, iş hayatında önemli başarılara imza atmış bir işadamı ve Galatasaray Spor Kulübü'nün eski başkanlarından biridir. 1953 yılında doğan Polat, ABD'de Long Island Üniversitesi'nde iş İdaresi eğitimi almış ve 1976 yılında mezun olmuştur. Türkiye'ye döndükten sonra Polat İnşaat'ta şantiye şefi yardımcılığı yapmış ve daha sonra Ege Seramik'te çeşitli görevler üstlenmiştir.

Ege Seramik Şirketler Topluluğu'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Adnan Polat, aynı zamanda Polat Holding Şirketler Topluluğu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Galatasaray Kulübü'nde de 1992-1996 yılları arasında Başkan Yardımcılığı ve Futbol Komitesi Başkanlığı yapmıştır.

1997 yılında Tayland Fahri Konsolosluğu ünvanına layık görülen Adnan Polat, 1999 yılında CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçilememiştir. Halen Galatasaray Spor Kulübü'nün eski başkanı olarak bilinen Adnan Polat'ın dönemi, 2010 yılında yapılan mali genel kurul sonrasında sona ermiş ve yeni tüzük gereği yönetim idari açıdan ibra edilmediği için seçimli genel kurula gidilmiştir.

Adnan Polat'ın iş hayatındaki başarıları ve Galatasaray Kulübü'ndeki görevleri, kendisini Türk iş dünyasında ve spor camiasında önemli bir isim haline getirmiştir.

Ahmet Emin Yalman

Akın Saatçi

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt