- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Adımlar atmak ne demek?
Adım Atmak Deyiminin Anlamı (TDK) Anlamı: Yeni bir döneme girmek.
Adımını denk almak ne demek?
Ayağını Denk Almak Deyiminin Anlamı (TDK) Anlamı: Harekete geçmeden ve konuşmadan önce uzun uzun düşünmek.
Adım atmamak deyiminin anlamı nedir?
➡Adım Atmamak deyiminin anlamı:Kesinlikle gitmemek, uğramamak, aramamak.
Tepem attı ne demek?
➡Tepesi atmak deyiminin anlamı:Çok sinirlenmek, birden öfkelenmek. ➡Tepesi atmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Tepesi atar atmaz salondakileri dışarı çıkardı.
Içi atmak ne demek?
duyguları rahat rahat söyleyemeyip,, kendi içinde biriktirme eylemi.. (yapılan) bir sıkıntıya karşı bunu kalkan oluşturarak belli etmeden * (kimseye *) * sesini çıkarmamakla birlikte bunu unutmamak *.
Çamur atmak ne demek?
Birini karalamak, kötü bir işe bulaşmış gibi göstermek ya da kişiye iftira atmak şeklinde ifade edilmektedir.
Defterden silmek ne demek?
➡Defterden silmek deyiminin anlamı: İlişkisini kesmek, yok saymak, adını anmaz olmak, unutmak. ➡Defterden silmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Ali`yi defterden iyice sildim.
Adını anmamak ne demek?
➡Adını Anmamak deyiminin anlamı: Bir şeyden, bir kimseden hiç söz etmemek; unutmuş görünmek anlamlarına gelen bir deyimdir.
Nevri döndü kelimesi ne demek?
➡Nevri Dönmek deyiminin anlamı:Çok öfkelenmek, sinirlenip kızmak ve bu sebeple rengi değişmek. ➡Nevri Dönmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Saygısızca konuşmaya başlayınca nevri döndü, öfkeyle elini kaldırdı.
Ayaklarını yerden kesmek ne demek?
Ayağı yerden kesilmek deyiminin TDK'de üç anlamı bulunur. İlki ayağı yere değmeyecek olmak; ikincisi, bir taşıta binerek yaya şekilde yürümekten korkmak; üçüncüsü ise, çok mutlu olmaktır.
Cana can katmak ne demek?
Bu yazımızda sizlere Cana can katmak deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ➡Anlamı ve Cümle içinde kullanımı ise şu şekilde; ➡Cana can katmak deyiminin anlamı:İnsanda yaşama sevincini artırmak; insana neşe, heves ve iç gücü vermek.