Son Konular

Adimlar atmak ne demek?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Adımlar atmak ne demek?

Adım Atmak Deyiminin Anlamı (TDK) Anlamı: Yeni bir döneme girmek.

Adımını denk almak ne demek?

Ayağını Denk Almak Deyiminin Anlamı (TDK) Anlamı: Harekete geçmeden ve konuşmadan önce uzun uzun düşünmek.
Adım atmamak deyiminin anlamı nedir?
➡Adım Atmamak deyiminin anlamı:Kesinlikle gitmemek, uğramamak, aramamak.
Tepem attı ne demek?
➡Tepesi atmak deyiminin anlamı:Çok sinirlenmek, birden öfkelenmek. ➡Tepesi atmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Tepesi atar atmaz salondakileri dışarı çıkardı.

Içi atmak ne demek?

duyguları rahat rahat söyleyemeyip,, kendi içinde biriktirme eylemi.. (yapılan) bir sıkıntıya karşı bunu kalkan oluşturarak belli etmeden * (kimseye *) * sesini çıkarmamakla birlikte bunu unutmamak *.

Çamur atmak ne demek?

Birini karalamak, kötü bir işe bulaşmış gibi göstermek ya da kişiye iftira atmak şeklinde ifade edilmektedir.
Defterden silmek ne demek?
➡Defterden silmek deyiminin anlamı: İlişkisini kesmek, yok saymak, adını anmaz olmak, unutmak. ➡Defterden silmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Ali`yi defterden iyice sildim.
Adını anmamak ne demek?
➡Adını Anmamak deyiminin anlamı: Bir şeyden, bir kimseden hiç söz etmemek; unutmuş görünmek anlamlarına gelen bir deyimdir.

Nevri döndü kelimesi ne demek?

➡Nevri Dönmek deyiminin anlamı:Çok öfkelenmek, sinirlenip kızmak ve bu sebeple rengi değişmek. ➡Nevri Dönmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Saygısızca konuşmaya başlayınca nevri döndü, öfkeyle elini kaldırdı.

Ayaklarını yerden kesmek ne demek?

Ayağı yerden kesilmek deyiminin TDK'de üç anlamı bulunur. İlki ayağı yere değmeyecek olmak; ikincisi, bir taşıta binerek yaya şekilde yürümekten korkmak; üçüncüsü ise, çok mutlu olmaktır.
Cana can katmak ne demek?
Bu yazımızda sizlere Cana can katmak deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ➡Anlamı ve Cümle içinde kullanımı ise şu şekilde; ➡Cana can katmak deyiminin anlamı:İnsanda yaşama sevincini artırmak; insana neşe, heves ve iç gücü vermek.

Algi carpitmasi nedir?

Isaleye yatmak ne demek?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt