Son Konular

Adem ile şeytan hakkında ayetler

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
Adem ile şeytan hakkında ayetler

Hani biz meleklere (ve cinlere): Âdem'e secde edin, demiştik Iblis hariç tümü secde ettiler O yüz çevirdi ve cömertlik tasladı, bu nedenle kâfirlerden oldu
Bakara : 34

Iblis onların ayaklarını kaydırıp haddi tecavüz ettirdi ve içinde bulundukları (cennetten) onları çıkardı Bunun üstüne: Bir kısmınız diğerine düşman olarak ininiz, sizin için yeryüzünde barınak ve emin bir zamana kadar yaşamak vardır, dedik
Bakara : 36

(Allah buyurdu fakat): Ey Âdem! Sen ve eşin cennette yerleşip dilediğiniz yerden yeyin Ancak şu ağaca yaklaşmayın! Sonradan zalimlerden olursunuz
A'râf : 19

Allah: Birbirinize düşman olarak inin! Sizin için yeryüzünde bir süreye değin yerleşme ve faydalanma vardır, buyurdu
A'râf : 24

e: Âdem'e secde edin! demiştik Şeytan'in dışarıda hepsi secde ettiler Şeytan: «Ben, dedi, çamurdan yarattığın bir kimseye secde mi ederim!»
İsrâ : 61

Dedi ancak: «Şu benden üstün kıldığına da bir bak! Yemin ederim oysa, eğer beni kıyamete değin yaşatırsan, böylece azı dışarıda, onun neslini kendime bağlayacağım!»
İsrâ : 62

Hani biz meleklere: Âdem'e secde edin, demiştik; Iblis hariç olmak üzere, onlar hemencecik secde ettiler Iblis cinlerdendi; Rabbinin emrinden dışarı çıktı Şimdi siz, beni bırakıp da onu ve onun soyunu mu arkadaş ediniyorsunuz? Ama onlar sizin düşmanınızdır Zalimler için bu ne fena bir değişmedir!
Kehf : 50

Bir zaman biz meleklere: Âdem'e secde edin! demiştik Onlar derhal secde ettiler; yalnız Şeytan hariç O, diretti
Tâhâ : 116

Yine burada sen, susuzluk çekmeyecek, sıcaktan da bunalmayacaksın
Tâhâ : *

Yeis halindeki iman hakkında ayetler

Her ülkeye her millete bir Peygamber gönderilmiştir hakkında ayetler

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye