Son Konular

Aciklayici ne demek edebiyat?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Açıklayıcı ne demek edebiyat?

1. Açıklayıcı anlatım, okuyucunun eksik ya da yanlış bildiği bir konuda ona yeni bilgiler edindirmek için yazılan metinlerde kullanılan anlatım türüdür. Amaç okuyucuya bilgi vermektir.

Açıklayıcı anlatım nedir ve örnek?

Açıklayıcı anlatımda yazar, duygularına yer vermez, nesnel bir anlatım hakimdir. Fıkra, makale, deneme, gezi, eleştiri, röportaj gibi yazı türlerinde açıklayıcı anlatım biçimi yoğun olarak görülür. Örnekler: "Milyonlarca kişi kitap okuyor, müzik dinliyor, tiyatroya sinemaya gidiyor.

Açıklama açıklayıcı ne demek?

Açıklama açıklayıcı ne demek?
Açıklayıcı anlatım, okuyucunun eksik ya da yanlış bildiği ya da hiç bilmediği bir konuda, ona doğru ve yeni bilgiler sağlamayı ve onu bilgilendirmeyi amaçlayan metinlerde kullanılan anlatım türüdür.

Açıklayıcı anlatım biçimi nedir?

Okuyucuya bilgi vermek, okuyucuyu bir konuda aydınlatmak, bir konuyu açıklamak, bir şey öğretmek amacıyla kullanılan anlatım biçimine açıklayıcı anlatım denir. Açıklayıcı anlatım genellikle makale, deneme, sohbet, fıkra, eleştiri gibi eser türlerinde kullanılır. Genellikle nesnel anlatım kullanılır.

Açıklayıcı anlatım türü nedir?

Herhangi bir konu hakkında bilgiler vermek, bir şeyler öğretmek amacına yönelik anlatım biçimidir. Öğretici özellik gösteren bir anlatım biçimidir. Yazarın amacı bilgiyi en kısa yoldan okuyucuya anlatmak olduğundan, yazar sanatlı söyleyişlere, imalı sözlere pek yer vermez.

Açıklayıcı söz nedir?

Açıklayıcı söz nedir?
Kendinden önce gelen kelimeyi belirten, açıklayan (kelime veya kelimeler): "Atatürk, yeni Türkiye'nin kurucusu, daima saygı ile anılacaktır" cümlesindeki 'yeni Türkiye'nin kurucusu' sözü Atatürk adının açıklayıcısıdır.

Açıklayıcı olmak ne demektir?

Bir sorunu gerekli açıklığa kavuşturan.

Açıklayıcı anlatım nedir Türkçe?

Makale, fıkra, eleştiri ve deneme gibi öğretici özellikler gösteren türlere özgü bir anlatım biçimidir. Herhangi bir konu hakkında bilgiler vermek, bir şeyler öğretmek amacına yöneliktir. Amaç doğrudan bilgi vermek olduğundan yazar sanatlı söyleyişlere, imalı sözlere pek yer vermez. …

Açıklayıcı ne demek edebiyat sorusuna verilen cevaplar özetle şunlardır:

1. Açıklayıcı anlatım, okuyucunun eksik ya da yanlış bilgilerini tamamlamak ya da düzeltmek amacıyla yazılan metinlerde kullanılan anlatım türüdür. Temel amacı okuyucuya bilgi vermek ve onu aydınlatmaktır. Bu tür anlatımlarda duyguların değil, nesnel bilginin ön planda olduğu belirtilmektedir.

2. Açıklayıcı anlatımda yazar, duygularını yansıtmak yerine nesnel bir tarzı tercih eder. Bu tür anlatım biçimi genellikle makale, deneme, fıkra, eleştiri gibi yazı türlerinde kullanılır. Örnek olarak "Milyonlarca kişi kitap okuyor, müzik dinliyor, tiyatroya sinemaya gidiyor." cümlesinde olduğu gibi genel bilgiler verilebilir.

3. Açıklayıcı anlatım biçimi, okuyucuya bilgi vermek, aydınlatmak ve bir konuyu açıklamak amacıyla kullanılan anlatım şeklidir. Bu anlatım biçimi genellikle makale, deneme, sohbet, fıkra, eleştiri gibi eser türlerinde karşımıza çıkar.

4. Açıklayıcı anlatım türü, öğretici özelliği olan bir anlatım biçimidir ve yazarın amacı okuyucuya bilgi aktarmaktır. Bu türde sanatlı söyleyişlere ya da imalı sözlere sıkça yer verilmez.

5. Açıklayıcı söz, bir cümle içerisindeki belirli bir kelimenin ya da kavramın açıklanmasını sağlayan sözdür. Örneğin, "Atatürk, yeni Türkiye'nin kurucusu, daima saygı ile anılacaktır." cümlesindeki "yeni Türkiye'nin kurucusu" ifadesi "Atatürk" kelimesini açıklayıcı bir şekilde işlev görmektedir.

6. Açıklayıcı olmak, bir konuyu veya sorunu net bir şekilde açıklamak ve anlamını daha iyi anlaşılabilir kılmaktır.

Sonuç olarak, açıklayıcı anlatım edebiyatta bir konuyu detaylıca açıklamak ve okuyucuya bilgi vermek amacıyla kullanılan bir anlatım biçimidir. Bu tür anlatımlarda yazarın amacı genellikle öğretici ve bilgilendirici olmaktadır.

Algoritmalar akis diyagramlari ile gorsellestirme bilir mi?

Bilesiklerin Ozellikleri Nelerdir 9 sinif?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt