Modoratör
Efsanevi Üye
Açık Öğretim mi Akşam Lisesi mi?
Açık Öğretim liselerine alternatif lise olarak görülen Özel akşam liselerinde ise, hiç lise eğitimine başlamamış, örgün eğitimde iki sene üst üste sınıfta kalmamış yada 18 yaşını doldurmamış öğrenciler okuyamazlar. Açık öğretim liselerinde uzak eğitim var iken, akşam liselerinde yüz yüze eğitim vardır.
Halk Eğitim Merkezinden Diploma alınır mı?
Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri'ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.
Akşam Lisesi ve Açık lise farkı nedir?
3. Akşam Lisesi ile Açık Öğretim Lisesi arasında ki fark nedir? Açık öğretim lisesinde öğrenci kendi çaba ve gayreti ile sınavlara hazırlanmaktadır. Akşam lisesinde ise yüz yüze eğitim yapılmaktadır. Öğrenci anlayamadığı konuyu hocasına tekrar tekrar sorma imkanına sahip olduğu için daha rahat öğrenmiş olur.
Halk Eğitim Merkezi lise diploması veriyor mu?
Halk Eğitim Merkezi lise diploması veriyor mu?
Açık lise (AÖL) diplomaları Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri vasıtasıyla alınabiliyor. Dönem sonunda mezun olmuş durumda olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilmiş olan tarihten yaklaşık olarak 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilir.
Halk Eğitim Merkezi diploma nasıl alınır?
Halk Eğitim Merkezi diploma nasıl alınır?
Mezun olan öğrenciler diplomalarını Açık Öğretim Lisesine bildirdikleri adres ilindeki Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğünden alabilmektedirler. Diploma, söz konusu Halk Eğitim Merkezinde bulunmuyor ise; Diploma basılmamış olabilir.
Açık Lise farkı nedir?
Açık Öğretim Lisesi kredili sistem üzerine kurulmuştur. Açık Öğretim Lisesinde örgün eğitimdeki normal liseler gibi sınıf geçme sistemi yoktur. Dolayısıyla Açık Lisede sınıf geçme ve kalma terimleri de yoktur. Açık Öğretim Lisesinde ders geçme sistemi vardır.