Modoratör
Efsanevi Üye
Açık kaynak kodlu yazılım nelerdir?
Açık kaynak kodlu yazılım (OSS, İngilizcesi Open-source software), kaynak kodun telif hakkı sahibinin, yazılımı herhangi birine ve herhangi bir amaçla kullanma, inceleme, değiştirme ve dağıtma haklarını verdiği bir lisans kapsamında yayınlandığı bir bilgisayar yazılımı türüdür.
Açık kaynaklı yazılımlar nelerdir?
Açık kaynaklı yazılım, herkesin inceleyebileceği, değiştirebileceği ve geliştirebileceği kaynak kodlu bir yazılımdır. "Kaynak kod", çoğu bilgisayar kullanıcısının görmediği bir yazılım parçasıdır; bilgisayar programcılarının bir yazılım parçasının çalışma şeklini değiştirmek için kullanabilecekleri koddur.
Açık kaynak kodlu iletişim sistemleri nelerdir?
Açık kaynak kodlu iletişim sistemleri nelerdir?
Açık kaynak kodlu işletim sistemleri Nelerdir?
- OpenBSD.
- Linux.
- BlackArch.
- FreeBSD.
- NetBSD.
- Kali Linux.
- Zentyal.
- Dragonfly BSD.
GitHub MIT lisans nedir?
MIT (mit) lisansı, 1988 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından hazırlanmış, çoğu araştırmaya göre günümüzden en sık kullanılan açık kaynak ve özgür yazılım lisansıdır. Oldukça kısadır ve çok kullanışlıdır.
Açık kaynak kodlu yazılım kapalı kaynak kodlu yazılım ve özgür yazlım nedir?
Açık Kaynak Kod, yazılım ürününü oluşturan kodların herkes tarafından okunabileceğini, görülebileceğini, yazılımın tüm elemanları ile nasıl bir işleyişe sahip olduğunun incelenebileceğini ifade eder. Kapalı Kaynak Kod ise işlevini yerine getiren yazılımın nasıl bir yapısı olduğunun geçerli bir neden ile gizlenmesidir.
Açık kaynak kodlu uygulamalar nelerdir?
Açık kaynak kodlu uygulamalar nelerdir?
Açık Kaynak Kodlu Programlar
- Apache OpenOffice. Apache OpenOffice, Apache Yazılım Vakfı önderliğinde özgür yazılım topluluklarınca geliştirilen, özgür ve ücretsiz bir ofis yazılımları ailesidir.
- LibreOffice.
- Eclipse.
- Mozilla Firefox.
- Pidgin.
- GIMP.
- Vuze.
- Shareaza.
Açık kod serbest yazılım lisansı nedir?
Açık kaynak yazılım; kaynak kodlarıyla beraber herkesin erişebileceği, değiştirebileceği, geliştirebileceği yazılımlardır. Açık kaynak kodlu yazılımların da diğer yazılımlarda da olduğu gibi lisanslarının olması gerekmektedir.
Açık kaynaklı site nedir?
Açık kaynak kodlu yazılımların gelişim yöntemi ve aynı zamanda ana ilkesi eş uygulamalardan takasın ve son ürün, ana malzeme, projeler ve dokümanlarının iş birliğinin herkese açık ve ücretsiz olmasıdır.
En iyi bilinen açık kaynak kodlu yazılımlar nelerdir?
En iyi bilinen açık kaynak kodlu yazılımlar nelerdir?
Kullanımında özgürlüğü tadacağınız, bilinen en popüler açık kaynak yazılımları listesi;
- Drupal – İçerik yönetim sistemi (CMS)
- Joomla – İçerik yönetim sistemi (CMS)
- WordPress – İçerik yönetim sistemi (CMS)
- Linux Çekirdeği ve Dağıtımları (Debian, Fedora, Slackware) – İşletim sistemi.
- PHP – Komut dosyası dili.
Aşağıdaki işletim sistemlerinden hangisi açık kaynak kodludur?
Hala günümüzde azımsanamayacak bir aktif kitle tarafından kullanılan Linux tabanlı işletim sistemleri açık kaynak kodludur ve kullanıcılarının geliştirmesine açık olarak yayın yapmaktadır. Açık kaynak kodlu ve özgür bir yazılım olduğu için de Linux dağıtımlarının büyük bir kısmı ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.