- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
ACC ünvanı nedir?
Üç farklı ICF Unvanı vardır: Associate Certified Coach (ACC) (Akredite Üye Koç), Professional Certified Coach (PCC) (Akredite Profesyonel Koç) ve Master Certified Coach (MCC) (Akredite Master Koç). Her unvan farklı koçluk deneyimi ve koç eğitim saati içermektedir.
MCC nasıl olunur?
MCC unvanı için ise PCC koçluk kimliğine sahip olmak, 200 saatlik koçluğa özel eğitim, 10 saat nitelikli mentor koç ile çalışma ve en az 35 danışan ile 2 bin 500 saatlik koçluk tecrübesi gerekiyor. Koçluk Bilgi Değerlendirmesi'nin başarıyla tamamlanması durumunda MCC unvanı alınabiliyor.
Acsth ne demek?
Onaylı Koça Özel Eğitim Saatleri (ACSTH) ACSTH programları saate göre akredite edilen ve öğrenci temas saatine bağlı olarak, bütünüyle bir koçluk eğitim programı olup, olmadığı değişebilen programlardır. Bir ACSTH aracılığıyla, tüm eğitim saatlerini tamamlayan öğrenciler, ICF Unvanı almak için başvurabilirler.
PCC ne demek?
PCC (Precipitated Calcium Carbonate), çöktürülmüş kalsiyum karbonat olmakla beraber, aynı zamanda saflaştırılmış, rafine veya sentetik kalsiyum karbonat anlamına da gelmektedir. PCC de kireçtaşı, mermer ve tebeşir gibi aynı kimyasal formüle sahiptir (CaCO3).
ACC sertifikası nedir?
Associated Certified Coach (ACC) Başvuru Koşulları ICF Akredite Koçluk Eğitim Programı"nın (ACTP) tamamını bitirmiş olmak. ICF temel koçluk yetkinliklerini içeren en az 60 saatlik koçluğa özel eğitim alındığını güçlü dökümantasyon ile belgelemek.
FCPC ne demek?
Takım çalışması, girişimcilik, liderlik ve motivasyon konuları ile ilgili edindiği tecrübeleri Flow Coaching Institute'te aldığı eğitimler ile birleştirmiş FCPC unvanını alarak Profesyonel Koç olmuştur.
PCC Mentor ne demek?
Türkçe ifade edersek Profesyonel Sertifikalı Koç (PCC) koçluk kimliğine sahip koçlar, en az 125 saatlik eğitimlerini tamamlamış ve en az 500 saatlik koçluk hizmeti vermiş olanlardır.
ACTP açılımı nedir?
Erickson College International birçok başka koçluk okulundan farklı olarak Uluslararası Koçluk Federasyonu'nda (ICF) sertifikasyon süreci için gerekli olan ACTP (Accredited Certified Training Program) sertifikasını vermek üzere ICF tarafından akredite edilmiş bir okuldur.
Koçluk sertifikası eğitimi veren bir eğitime kurumuna kaydınızı olun. Eğitim kurumunun verdiği sertifika üniversite onaylı olmalıdır, buna dikkat edin. Eğitim Koçluğu Eğitimi için kayıt işlerini tamamlayın. Eğitim ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra Eğitim Koçluğu Sertifikası sahibi olabilirsiniz.
ICF Unvanı, dünyaca tanınmış tek profesyonel koçluk sertifikasıdır. Bir ICF Unvanına sahip koçlar, bilgilerini, becerilerini ve yüksek etik ve profesyonel standartlara bağlılıklarını gösterir. ICF akredite bir koçluk eğitim programı, ICF Unvanı için gereken eğitim koşullarını dikkate almaktadır.
ACTP ne demek?
Yetkilendirilmiş Koç Eğitim Programı (ACTP) ACTP, ICF Temel Yetkinlikler, Etik Kurallar ve ICF koçluk tanımı etrafında şekillenmiş, kapsamlı bir öğrenimi içeren baştan sona bir koçluk eğitim programıdır.
ACTP sertifikası nedir?
ACTP Akreditasyonu ACTP olarak akredite edilmiş programlar, "herşey dahil" eğitim programları olarak kabul edilir ve baştan sona bir koçluk eğitimi verir. ACTP program akreditasyonu için en az 125 öğrenci temas saati, Mentor Koçluk ve bir performans değerlendirme süreci gereklidir.
Gestalt Koçluğu Nedir?
Dünya genelinde, son dönemde çok fazla ön plana çıkan Gestalt koçluk, içerisinde bulunulan duruma odaklanan bir koçluk yöntemidir. Bu koçluk anlayışının temelinde, geçmişin bıraktığı izler ile geleceğe dair planlamalar arka planda kalmaktadır; asıl hedef, bireyin bugüne odaklanmasını sağlamaktır.
Cpcc ne demek?
CTI (Coaches Training Institute) tarafından verilen CPCC (Certified Professional Co-Active Coach) ve ICF (International Coaching Federation) ICF tarafından verilen PCC (Professional Certified Coach) ünvanına sahiptir. Özlem Kıyat Berber, Fransızca ve İngilizce bilmektedir, evli ve bir çocuk annesidir.
Koçlukta MCC nedir?
MCC nedir sorusuna cevap vermek gerekir ise, MCC'nin İngilizce açılımı Master Certified Coach'tur ve ICF'nin sunduğu en yüksek koçluk kimliği unvanıdır. ICF Master Certified Coach (MCC) kimlik bilgisi, koçluktaki en yüksek başarı seviyesini temsil eder ve uzman bir koçu tanımlar.
MCC Koç nasıl olunur?
MCC
- Master Certified Coach (MCC) Application Requirements.
- 200 saatlik koçluğa özel eğitim.
- 10 saat nitelikli Mentor Koç ile çalışma.
- En az 35 müşteri ile 2.500 saatlik ( 2.250 saati ücretli) koçluk tecrübesi.
- Performans değerlendirmesi (ses kaydı ve yazılı koçluk transkripti başvuru sırasından yüklenmelidir.)
MCC belgesi nedir?
PCC nasıl alınır?
Profesyonel Sertifikalı Koç (PCC) Başvuru Koşulları ICF Akredite Koçluk Eğitim Programı"nın (ACTP) tamamını bitirmiş olmak. ICF temel koçluk yetkinliklerini içeren en az 125 saatlik koçluğa özel eğitim alındığını güçlü dökümantasyon ile belgelemek.
MCC olmak nedir?
ICF nedir fizyoloji?
ICF, bireylerin sağlıkla ilgili yönlerini tanımlamak için DSÖ-Sınıflandırma sistemlerinin bir parçasıdır. ICF, engelliliği, sağlık sorunu olan kişi ile onun çevresiyle olan etkileşimi olarak anlar. Engellilik, bireyin işlevselliğindeki bozulmaları içeren "şemsiye terim" olarak anlaşılmaktadır.
ICF Unvanlı koçlar koçluk sektöründe en iyileri temsil eder. ICF Unvanı, dünyaca tanınmış tek profesyonel koçluk sertifikasıdır. Bir ICF Unvanına sahip koçlar, bilgilerini, becerilerini ve yüksek etik ve profesyonel standartlara bağlılıklarını gösterir.
PCC ne işe yarar?
Doğal kalsiyum karbonatın kimyasal çöktürme işlemi sonucunda kazanmış olduğu bu yapı, malzemeye, çarpma dayanımı, parlaklık, opaklık gibi artı özellikler kazandırır; PCC aynı zamanda akış özelliklerini geliştiren tiksotropik ajan olarak da kullanılabilmektedir.
PCC sertifikası nedir?