Son Konular

Ablasyon tekrarlar mi?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Ablasyon tekrarlar mı?

Soğuk ablasyon ya da "criyoablasyonun" en büyük dezavantajı yakma işlemine kıyasla daha sık nüks olabilmesidir. Yani ablasyonla yok ettiğimiz nokta aylar hatta yıllar sonra tekrar canlanabilmekte ve kişide ritim bozukluğu tekrar başlayabilmektedir. Ama böyle bir durumda endişelenmeye gerek yok.
Ritim bozukluğu tekrarlar mı?
Bazı ritim bozuklukları "ablasyon" adı verilen radikal yöntemlerle tedavi edilir ve bir daha hiç tekrar etmez. Ancak ritim bozukluklarının % 60'ın üzerinde olan kısmı, radikal tedaviden yoksundur. Bunların bir kısmı ilaçlarla yıllarca ya da ömür boyu tedavi edilmek durumundadır.

Ablasyon sonrası nefes darlığı olur mu?

Kalp atım hızının yüksek olmasına bağlı olarak hastalar daha çabuk yorulur ve nadir de olsa bayılma gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Ancak bazı hastalar çarpıntıyı direkt olarak hissetmez. Bunun yerine nefes darlığı, huzursuzluk, tansiyonda dengesizlik gibi farklı şikayetlerle gelebilir.
Ritim bozukluğu tamamen geçer mi?
Ritim bozukluğunda yüzde 99 oranında kalıcı tedavi sağlanabildiğini vurgulayan uzmanımız, gençlerde görülen ve hayati risk taşımayan ritim bozukluklarının Kateter Ablasyon yöntemiyle tedavi edilebildiğini anlatan Prof.
Çocuklarda bazı ritim bozuklukları geçici olsa da çoğu kalıcıdır. Özellikle hızlı ritim bozuklukları genellikle kalpte doğuştan olan fazla elektrik ileti yollarına bağlıdır.
Ablasyon ne zaman iyileşir?
Tam iyileşme yaklaşık 6 ila 8 hafta sürer, ancak 2 veya 3 hafta içinde normal aktivitelere dönebilmelisiniz. Yaklaşık 4 hafta içinde kendinizi daha iyi hissetmeye başlamalısınız. Muhtemelen yaklaşık 3 ay boyunca bir kan inceltici alacaksınız. Ablasyon sonrası birkaç saatten bir güne kadar yoğun bakımda olacaksınız.

Stent takıldıktan sonra nefes darlığı olur mu?

Dr. Murat Şen'in cevabı:( Stent takıldıktan sonra verilen bazı ilaçlar nefes darlığı yapabilir. Doktorunuza sorup ilacı değiştirebilirsiniz. Ama kesinlikle doktorunuzla konuşmadan ilaçları kesmeyin aksi takdirde kalp krizi geçirebilir.)

Askida Ne Var 600 TL burs?

Bir teknisyen maasi ne kadar?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt