Son Konular

Abdülhaluk Mehmet Çay

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
akademisyen, milletvekil, bakan
1945 yılında Çorum'un İskilip ilçesinde doğdu. İsmail Bey ile Nuriye Hanım'ın evladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu. Aynı fakültede doktora yaptı. Doçent ve profesör oldu. Fransızca ve Farsça biliyor. Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi oldu. Türk Kültürü Araştırma Enstitüsü Üyesi, Türk Tarih Kurumu Asli Üyesi, TÜDEV Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk Kardeşlik ve İşbirliği Vakfı Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı. Devlet Eski Bakanı. Evli ve 2 çocuk babası.

Abdülhaluk Mehmet Çay, 1945 yılında Çorum'un İskilip ilçesinde doğmuştur. İsmail Bey ile Nuriye Hanım'ın çocuğudur. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan Çay, aynı fakültede doktora yapmış, ardından doçentlik ve profesörlük unvanlarına sahip olmuştur. Fransızca ve Farsça dillerini bilmektedir. Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Türk Kültürü Araştırma Enstitüsü üyesi, Türk Tarih Kurumu asli üyesi ve TÜDEV Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk Kardeşlik ve İşbirliği Vakfı'nın kurucu üyesi ve yönetim kurulu başkanıdır. Siyasette de yer alan Abdülhaluk Mehmet Çay, devlet eski bakanlarından biridir. Evli olan Çay'ın 2 çocuğu bulunmaktadır.

Ahmet Zeki Kocamemi

Ariana Grande

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt