- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
9 kere 3 kaç ediyor?
Tablonun yapılan kısımlarında görebiliriz. 9 kere 3, 3 kere 9'la aynı olacak. Yani 27 9 eklersek 36 36 artı 9 45 Sayıya her 9 ekledğinizde sayıya neredeyse 10 eklemiş oluyorsunuz ama 10'dan bir az ekliyorsunuz.
Bir çarpma işleminde çarpanlardan biri 1 artarsa çarpım nasıl değişir?
Not: Çarpma işlemi yapılırken 1. çarpan 1 arttığı zaman, çarpım 2. çarpan değeri kadar artar.
Hangi iki sayının çarpımı 121 yapar?
İşlemler: 1 × 121 = 121. 11 × 11 = 121.
Iki kere iki beş eder mi?
2×2'nin matematiksel olarak 5 etmesi, sosyal medyada sıkça dillendirilen oldukça popüler yanlışlardan biridir. Ve (5-5)'leri götürerek >> 5=2×2 sonucuna ulaşıyor. Peki bu doğru mu, elbette hayır. Elinize iki ayrı sepette iki elma alıp, onları birbiri arasına yer değiştirerek 5 tane yapamazsınız.
Çarpma işleminde çarpanlardan biri 1 azaltılırsa çarpımın değeri ne kadar azalır?
Soru: Çarpma işleminde çarpanlardan biri 1 azaltılırsa çarpımın değeri ne kadar azalır? Açıklayınız. Cevap: 2. Çarpan kadar azalır.
Bir Çarpma işleminde verilmeyen çarpanı bulmak için ne yapılır?
1. DURUM. Birinci durumda, ilk çarpanı ve çarpımı bildiğimiz halde ikinci çarpanı bilmiyoruz. Böyle bir durumla karşılaştığımızda, çarpımı ilk çarpana bölerek ikinci çarpanı bulabiliriz.
Çarpım tablosu ne zaman öğrenilir?
İlkokul yıllarında öğrenilen ilk matematik bilgilerinden birisi çarpım tablosudur.
Ezberlemenin en kolay yolu nedir?
9 Adımda Nasıl Daha Çok ve Daha Hızlı Ezberleriz?
- Başlamadan Önce Öğrenme Biçiminizi Tanıyın!
- Adım 1: Hazırlanma.
- Adım 2: Ezberlediğiniz Şeyleri Kaydedin.
- Adım 3: Her Şeyi Yazın.
- Adım 4: Notlarınızı Bölümlere Ayırın.
- Adım 5: Tekrarlamayı Birikimli Ezberlemeye Uygulayın.
- Adım 6: Hafızanızdan Yazın.
Ezber yeteneği nasıl geliştirilir?
Ezberleme nasıl yapılır, kolay ezber teknikleri nelerdir sorularının merak edilen cevapları:
- Ortamınızı Uygun Hale Getirin!
- Ortamınızla Birlikte Zihninizi de Hazırlayın!
- Küçük Adımlarla İlerleyin!
- Küçük Kartlar Hazırlayın!
- Yüksek Sesle Okuyun!
- Zamana Dikkat Edin!
- Yazarak Çalışın!
- Zeka Geliştirme Yöntemlerini Kullanın!