Editör
Efsanevi Üye
89 haciz ihbarnamesi nedir?
Haciz ihbarnamesi İİK 89'da düzenlenmiş olup 3. kişilerdeki alacakların haczi için gönderilen ihbarname demektir. Bu "ben şu kişiden alacaklıyım, eğer ona bir vereceğin varsa bana öde" anlamına gelmektedir. Yani bu ihbarname ile borçlunun, borçlularına gidilerek tahsilat yapma imkanı mevcuttur.
SGK Mosip haciz ne demek?
Mahkemelerde ve İcra Dairelerinde kullanılan UYAP Bilişim Sistemi ile MOSİP (Mali Yönetim Sistemi Projesi) sistemi arasında, alacak ve aylıklara uygulanacak haciz işlemlerinin elektronik ortamda yapılması amacıyla entegrasyon çalışması yapılmıştır.
Haciz ihbarnamesi kime?
Haciz ihbarnamesi kime?
89/1 Haciz ihbarnamesi borçlu kişinin alacaklı olduğu herhangi bir kişiye gönderebilir. Örneğin borçlunun annesi, babası, dedesi, şirketi, kurumu, kullandığı bankayı vs. kişi ve kuruluşlara bu ihbarname gönderilebilir. Daha kolay bir anlatımla 89-1 ihbarnamesi "borçluya borçlu olan" herkese gönderilebilir.
89 3 haciz ihbarnamesi ne demek?
89 3 haciz ihbarnamesi ne demek?
Üçüncü Haciz İhbarnamesi (Bildirim) (İİK 89/3) Üçüncü haciz ihbarnamesinde üçüncü kişiye; 15 gün içinde parayı icra dairesine ödemesi gerektiği, yahut AYNI SÜRE İÇİNDE icra hukuk mahkemesinde MENFİ TESPİT DAVASI açması gerektiği, aksi durumda nezdinde sayılan para ya da malın teslimi için zorlanacağı bildirilir.
Iik 89 1 haciz ihbarnamesi nedir?
GİRİŞ İcra ve İflas Kanunu m.89,I hükmüne göre 1, hamiline ait olmayan veya cirosu kabil bir senede müstenit bulunmayan alacak veya sair bir talep hakkı veya borçlunun üçüncü şahıs elindeki bir taşınır malı haczedilirse, icra dairesi, haczi, bir haciz ihbarnamesi ile üçüncü kişiye bildirir.
SGK Mosip tahsilatı ne demek?
SGK MOSİP, Sosyal Güvenlik Kurumu Mali Otomasyon Sistemi Projesinin kısa adıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) geliştirilen ve SGK'nın tüm mali yönetim ihtiyaçlarını karşılayan bir projedir. Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) kurum içindeki veznelerin kalktığı, tahsilatların merkezi tahsilat sistemidir.
SGK icra ödemeleri nereye yapılır?
SGK icra ödemeleri nereye yapılır?
Kurum ile anlaşmalı bankalara (mosip icra dosya seçimli 34 nolu ekrandan 26 haneli işyeri sicil numarası ile sorgu yapılarak) ödenir.