Editör
Efsanevi Üye
8 sınıflar okula telefon götürebilir mi?
Okula telefon getirmek yasaklanmıştır. Çünkü MEB bilişim araçlarının tamamına yasak getirmiştir. Bunun neticesinde öğrenciye kınama, uzaklaştırma ya da okuldan atılma cezası verilirken veliye de para cezası verilerek yaptırım uygulanabilir.
Okula kaçıncı sınıfta telefon getirilir?
Öğrenciler, okula telefon getirebilecek ancak kullanamayacak. Sınıf, kantin, spor salonu, kütüphane de bu yasak kapsamında. 6 yaşında okula başlayan çocuktan 15'inde liseye girene kadar bütün öğrencileri kapsaması planlanıyor. Ülkemizde her ne kadar bu konuda yasal düzenleme varsa da sorun çözülebilmiş değil.
Liselerde derste telefon kullanmak serbest mi?
Liselerde derste telefon kullanmak serbest mi?
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Yönetmeliği'ni değiştirdi. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek. Ancak okul yönetimleri özel durumlarda öğrencilerin bu araçları kullanmasına izin verebilecek.
Devlet okullarda akıllı saat yasak mı?
Milli Eğitim Bakanlığı okullarda öğrencilerin uyacakları kurallar konusunda değişikliğe gitti. Ses ve görüntü kaydı yapma özelliği olan cep telefonu, kamera, tablet, bilgisayar, akıllı saat ve benzeri araçları "bilişim aracı" olarak tanımlayan bakanlık bu araçların ders dışı kullanımını öğretmen iznine bıraktı.
Okula Akıllı saat getirmek yasak mı?
Lisede oje sürmek yasak mı?
Lisede oje sürmek yasak mı?
Birçok okulda oje sürmek yasak, ancak öğrencilerin bu yasağa ne kadar uyduğu tartışılır. En güzeli temiz, düzgün kesilmiş ve törpülenmiş tırnaklar. Bu nedenle ojeye, cilaya gerek yok.
Galatasaray Lisesinde telefon serbest mi?
Galatasaray Lisesi'nde ilkokul ve hazırlık öğrencileri forma giymek zorundalar. Cep telefonu: Sağmalcılar, Ataköy, Kabataş, Beşiktaş Anadolu ve Hasköy Lisesi'nde öğrencilerin cep telefonunu yanlarında taşımalarına izin veriliyor. Ancak telefonların ders sırasında kullanılması yasak.