- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
731 hesap nereye gider?
Dönem sonlarında 731 Genel Üretim Giderleri Yansıtma Hesabı ile karşılaştırılarak kapatılır. 731 Genel Üretim Giderleri Yansıtma Hesabının İşleyişi: Genel üretim giderlerinin üretim maliyetlerine yüklenmesini sağlayan hesaptır.
740 no.lu hesap alacak çalışır mı?
740 no.lu hesap alacak çalışır mı?
740 hesaba kaydedilen bir hizmetin iadesinde hangi hesabı kullanmalıyız? 740 hesaba borç kaydedilen hizmet alım faturası ile ilgili iade fatura, fiyat farkı fatura vb. kesilen faturalar hangi hesaba kaydedilir. 740 hesaba alacak mı yoksa 649 veya 679 mu? 649 veya 679 hesap kullanılır. 740 hesap ters çalışmaz.
771 Hangi hesaba yansitilir?
771 GENEL YÖNETİM GİDERLERİ YANS. HES. Bilanço gününde 770 GENEL YÖNETİM GİDERLERİ hesabında biriken tutarlar 771 GENEL YÖNETİM GİDERLERİ YANSITMA HESABI yardımıyla 632 GENEL YÖNETİM GİDERLERİ hesabına aktarılır.
Yansıtma hesapları nasıl kullanılır?
Yansıtma hesapları nasıl kullanılır?
Yansıtma hesapları, belirle nen giderlerin gelir tablosu hesaplarına aktarıl masında kullanılan hesaplardır. Fark hesapları ise, fiili giderler ile önceden saptanmış giderler arasında çıkan farkların kaydedilmesi amacıyla kullanılan hesaplardır. Bu hesaplar borç veya alacak kalanı verebilirler.
740 hizmet üretim maliyeti dönem sonunda hangi hesaba aktarılır?
Dönem sonunda 740, 750, 760, 770 ve 780 hesaplarında yer alan tutarlar ve bunların yansıtma hesabı olan 741, 751, 761, 771, 781 Kod'lu hesapların alacağı karşılığında sırayla 622, 630, 631, 632 ve 660 Kod'lu gelir tablosu hesaplarının borcuna aktarılır. 740, 750, 760, 770 ve 780 hesaplar yansıtma hesaplarıyla …
Hizmet bedeli hangi hesapta izlenir?
Hizmet bedeli hangi hesapta izlenir?
Buna göre, ilaç vb. emtiayı satın almış olduğumuz ecza depolarına hizmet bedeli, erken ödeme iskontosu, ciro primi ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na bedeli Bakanlıkça belirlenen reçete başına hizmet bedeli fatura tutarlarının "602 – Diğer Gelirler" hesabında izlenmesi gerekmektedir.
770 dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler nelerdir?
Dışarıdan Sağlanan Fayda ve Hizmetler İşletme faaliyetlerini yürütmek, üretim pazarlama ve diğer hizmetleri gerçekleştirmek amacıyla dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler (elektrik, su, gaz bakım ve onarım, haberleşme, nakliye ile diğer fayda ve hizmetler) için yapılan giderleri kapsar.