Son Konular

731 Hangi hesaba yansitilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

731 Hangi hesaba yansıtılır?

Dönem sonlarında 731 Genel Üretim Giderleri Yansıtma Hesabı ile karşılaştırılarak kapatılır. 731 Genel Üretim Giderleri Yansıtma Hesabının İşleyişi: Genel üretim giderlerinin üretim maliyetlerine yüklenmesini sağlayan hesaptır.

1 dağıtım nedir?

Dağıtım: Üretimle ilgili olarak ortaya çıkan tüm giderler esas üretim gider yerlerine, yardımcı üretim gider yerlerine ve hizmet gider yerlerine dağıtılır. II. Dağıtım: Yardımcı üretim gider yerlerinde ve hizmet gider yerlerinde toplanan genel üretim giderleri esas üretim gider yerlerinde toplanır.

7 A maliyet Hesapları nedir?

7/A seçeneğinde yer alan hesaplar; maliyet muhasebesi bağlantı hesapları, gider hesapları, gider yansıtma hesapları ve fark hesapları olmak üzere 4 ana gruptan oluşmaktadır.

Basit dağıtım yöntemi nedir?

Basit dağıtım yöntemi nedir?
Basit dağıtım yöntemi: Yardımcı gider yerlerinin aralarında bir ilişki yoktur. Yardımcı gider yerlerinde I. Dağıtım sonunda toplanan giderler doğrudan doğruya esas üretim gider yerlerine dağıtılır, diğer yardımcı gider yerlerine dağıtım yapılmaz.

730 hesaba ne işlenir?

730 hesaba ne işlenir?
İşletmenin üretimi ve bu üretime bağlı hizmetler için yapılan direkt işçilik ve direkt ilkmadde ve malzeme dışında kalan giderlerin izlendiği hesaptır.

Birincil temel giderler nedir?

İlk Madde ve Malzeme Giderleri: Mal ve hizmetlerin üretimini gerçekleştirmek ve diğer işletme faaliyetlerini (Ar-Ge, pazarlama, yönetim vb.) yerine getirmek için tüketilen her türlü madde ve malzeme (hammadde, ambalaj, temizlik malzemesi vb.) bedelleri bu gider türüne girer.

7 A seçeneği nedir?

Eş zamanlı kayıt yöntemini kullanılması önerilen 7/A seçeneğinde, giderler yapıldıkları anda ilgili defter-i kebir hesaplarına "Fonksiyon Esasına" göre kaydedilirken, söz konusu giderler aynı zamanda yardımcı defterlerde hem çeşit esasına hem de ilgili gider yerlerine göre izlenir.

7 A maliyet hesapları kimler kullanır?

2021 Yılı 7/A ve 7/B Hadleri 2020 yılı Aktif Toplamı 4.613.700 TL veya Net Satışlar Toplamı 9.227.100 TL'yi aşan üretim ve hizmet işletmeleri, 2021 yılında maliyet hesaplarını 7⁄A seçeneğine göre tutmak zorundadırlar.

2 dağıtım yöntemleri nelerdir?

2 dağıtım yöntemleri nelerdir?
İKİNCİ DAĞITIM Bu dağıtımın temel amacı, tüm üretim giderlerinin, üretilen mamul maliyetlerine yüklenmek üzere, bu mamulleri üreten (esas) üretim yerlerinde toplanmasıdır. Giderleri dağıtılacak gider yerleri, esas üretim yeri dışındaki tüm üretim gider yerleridir.

731 hesabı, dönem sonlarında genel üretim giderleri yansıtma hesabı ile karşılaştırılarak kapatılır. Bu hesap, genel üretim giderlerinin üretim maliyetlerine yüklenmesini sağlar. Genel üretim giderleri, üretim faaliyetleriyle doğrudan ilişkili olan giderlerdir ve üretim sürecinde ortaya çıkar. Bu giderlerin doğru bir şekilde maliyetlere yüklenmesi ve hesaplanması önemlidir, çünkü üretimin gerçek maliyetini belirlemeye yardımcı olur.

730 hesabı ise işletmenin üretimi ve bu üretime bağlı hizmetler için yapılan direkt işçilik ve direkt ilkmadde ve malzeme dışında kalan giderlerin izlendiği hesaptır. Bu hesap, işletme maliyetlerinin doğru bir şekilde takip edilmesini ve yönetilmesini sağlar. İlk madde ve malzeme giderleri ise, üretim süreci için tüketilen her türlü malzeme ve madde bedellerini içerir ve işletmenin faaliyetlerinin devamlılığı için önemli bir gider kalemidir.

7/A seçeneği, maliyet muhasebesi bağlantı hesapları, gider hesapları, gider yansıtma hesapları ve fark hesapları olmak üzere 4 ana gruptan oluşan hesapları kapsar. Bu seçenek, belirli kriterleri karşılayan üretim ve hizmet işletmeleri için maliyet hesaplarının tutulmasını gerektirir. Eş zamanlı kayıt yöntemi kullanılarak giderlerin kaydedilmesi ve izlenmesi önemlidir.

Dağıtım ise, üretimle ilgili olarak ortaya çıkan tüm giderlerin uygun şekilde dağıtılmasını ifade eder. İlk dağıtım ve ikinci dağıtım olmak üzere farklı dağıtım yöntemleri bulunmaktadır. İlk dağıtım, yardımcı gider yerlerinde toplanan giderlerin esas üretim gider yerlerine dağıtılmasını sağlarken, ikinci dağıtım ise tüm üretim giderlerinin üretilen mamul maliyetlerine yüklenmek üzere esas üretim yerlerinde toplanmasını amaçlar.

Bu bilgiler ışığında, 731 hesabı genel üretim giderlerini maliyetlere yüklerken, 730 hesabı işletme giderlerini izler. 7/A seçeneği ise belirli kriterleri karşılayan işletmeler için maliyet hesaplarının tutulmasını sağlar. Dağıtım ise üretimle ilgili tüm giderlerin uygun şekilde dağıtılmasını sağlar.

Sonlu elemanlar yontemi nasil bir ders?

Cekirdegin bir diger adi nedir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt