Son Konular

6.sınıf için hikaye tamamlama

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

SoruCevap

6. SINIF ÇALIŞMA KAĞITLARI ( ÖYKÜ TAMAMLAMA)

ADI – SOYADI :
SINIFI : NO :

ÖYKÜ METNİ TAMAMLAMA

FAKİRLER

( Annemin mektubu )

Lombardiyalı çocuk gibi hayatını ................ için vermek , büyük bir .............. olarak sayılır ama , sen gene de küçük erdemleri ................. etme evladım . Bu sabah .............. dönerken , önüme düşmüş yürüyordun . Dizlerinin arasında ............... yüzlü , hastalıklı bir çocuk olan ve senden ................ isteyen ........... bir kadının yanından geçtin . Ona .............. ve hiçbir şey vermedin , halbuki cebinde ........ vardı .
Dinle yavrum sana el ........... sefaletin önünden , hele çocuğu için senden birkaç kuruş isteyen bir ................. önünden ..................... . geçmeye çalışma sakın . Belki de o çocuğun ........... olabileceğini , o zavallı annenin .................. düşün . Bir gün sana : 'Enrico , bugün sana kuru bir dilim ................ bile vermeyeceğim .' demek zorunda kalırsam ; benim bir anne olarak çekeceğim .................. düşünebiliyor musun ? Bir fakire sadaka verdiğim zaman ve o da bana ' Allah seni ve ..................... .... bağışlasın !' derse , bu sözlerin içimi ne kadar ..................... ....... bilemezsin . Bu hayır duanın gerçekten uzun süre bizleri koruyacağına ................ ve evime gönül rahatlığıyla dönerim .
Şöyle düşünüyorum : Doğrusu ya , bu fakir bana benim ona verdiğimden daha çok şey verdi ! Sen de ..................... .. yardımcı ol da , ben de ................ için söylenen ..................... .......... duyayım . Sen de cebinden zaman zaman birkaç kuruş ................ ve onu yoksul bir yaşlı adamın , ..................... ....... bile bulamayan bir annenin , anasız bir çocuğun .................. bırak .
Fakirler çocukların verdiği sadakaya daha çok ................. , çünkü bu onları ....................
çünkü herkesin............. ............. muhtaç olan çocuklar da onlara benzerler .İşte bundan dolayıdır ki fakirlere okulların ................. daha çok rastlanır . Büyük bir insan sadakayı .................. için verir, ama çocuğun verdiği sadakada acımaya ..................... ...
de karışır , anlıyor musun ? Düşün ki senin hiçbir .................... yok , onlarınsa hiçbir şeyleri yok . Sen ................... olmayı dilerken , onlara yalnız ..................... . bile yetiyor . Bütün bu zengin konakların , güzel arabaların , kadife elbiseli çocukların geçtiği .............
aç kadınların , çocukların bulunduğunu düşünmek ne .......... ! Bundan böyle hiçbir, ama hiçbir zaman senden sadaka isteyen bir ..................eli ne birkaç kuruş koymadan geçme Enrico' cuğum.

Edmondo de AMICIS
Çocuk Kalbi , 1991

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

Yaşlılar haftası ile ilgili kısa şiirler

S

Online Oyunlarda Küfür Etmenin Cezası ?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri