Modoratör
Efsanevi Üye
6 şapka yöntemi nasıl uygulanır?
Bu işin temelinde ise 6 farklı renge sahip şapkanın sırası ile kullanılması üzerinden, yaratıcılığın geliştirilmesi konusunda fikirlerin ortaya çıkarılması olarak öne çıkar. Böylece bu altı şapka değişik renkler üzerinden ele alınmak suretiyle kullanarak yeni fikirler üretim noktasında güçlü hale gelinir.
Altı Şapkalı düşünme Tekniği hangi konularda kullanılır?
Altı Şapkalı düşünme Tekniği hangi konularda kullanılır?
Altı Şapka Düşünce Tekniğinin Kullanıldığı Alanlar İş toplantılarında, belli bir konuyu görüşmek ve o konu üzerinde karar oluşturmak için kullanılır. Eğitim de ise çok yönlü düşünmeyi sağlamak için bir öğretim yöntemi olarak kullanılır.
Düşünme Teknikleri Nelerdir?
Düşünme Teknikleri Nelerdir?
Yaratıcı Düşünme Teknikleri
- Beyin Fırtınası
- SCAMPER.
- Nitelik Listeleme.
- Morfolojik Sentez.
- Sinektik.
- Altı Şapka Düşünme.
Altı Şapkalı Düşünme Tekniği hangi şapka ile ilgili bakış açısını yansıtmaktadır?
En sık kullanılan şapka siyahtır. Olaylara eleştirel bir bakış açısı ile bakmayı sağlayıp, tehlikelere dikkat çeker. Siyah şapka zararlı şeyler yapılmasına engel olur.
Altı şapkalı düşünme tekniğinin öğrencilere sağladığı en önemli faydalar nelerdir?
Altı şapkalı düşünme tekniğinin öğrencilere sağladığı en önemli faydalar nelerdir?
Altı şapkalı düşünme tekniği insanların düşüncelerinde belli bir kalıpta kalmalarını, olaylara tek yönlü bakmalarını önlemektedir….6 Şapkalı Düşünme Tekniği
- Kolayca uygulanabildiği için öğretilmesi de kolaydır.
- Farklı düşüncelerin birbirine karışmasını önler.
- Tek tip düşünme yerine farklı düşünmelerine imkan tanır.
Altı şapkalı düşünme tekniğinde yeşil şapka hangi durumu temsil eder?
Altı şapkalı düşünme tekniğinde yeşil şapka hangi durumu temsil eder?
Siyah şapka (Yargıç cübbesi): Kötümser şapkadır. Eleştiri, olumsuz görüşler ile görüşülen konunun riskleri, gelecekte doğuracağı problemler ortaya çıkar. modus tollens (objektif) Yeşil şapka (Bitki): Yenilikçi şapkadır.
Inovatif düşünce teknikleri nelerdir?
İnovatif düşünmeyi artırmak için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz:
- Yeterli olarak uyku alıp bilincinizi dinlendirin.
- Rahatlatıcı aktiviteler yapın.
- Basit düşünün, basit yaşayın.
- Bol bol denemeler yapın.
- Araştırın, çokça okuyun.
- Anlamlı ve fayda sağlayacak yeniliklere kafa yorun.